Het laatste nieuws,

tips, informatie

voor een optimaal gebruik van onze diensten en producten

Website maken

Is jouw domeinnaam nog vrij?

www.   

domein direct

Je hoeft echt geen IT expert te zijn om gebruik te maken van onze diensten. Dus heb je vragen over technische of administratieve zaken maak dan gebruik van het ticketsysteem. We helpen je snel! We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven, maar vaak is het sneller.

Zelf een website maken

We krijgen vaak de vraag wat nou precies het verschil is tussen HTML, een websitebuilder, WordPress en alle andere vormen die je tegenkomt op het internet. In dit artikel leggen we uit op welke manieren je zelf een website kunt maken en wat daarvoor nodig is.

Internet

Wil je mensen bereiken dan is het tegenwoordig nodig om het internet daarvoor te gebruiken. Dat kan via Social Media kanalen zoals Facebook of Instagram, maar beter is het om een eigen website te maken. Met een eigen website kun je met specifieke zoekwoorden in de resultaten van Google verschijnen. Je kunt dit sturen door je teksten af te stemmen op jouw publiek, zodat je producten of diensten direct te zien zijn als daarop gezocht wordt.

Een website bestaat uit deels uit programmeercode (HTML) en wordt vormgegeven via stylesheets (CSS). Vroeger werden websites alleen door programmeurs gemaakt en dat was een enorm karwei. Iedere website moest helemaal vanaf het begin worden opgebouwd en daarom was het nog erg duur.

Zelf een Website maken of liever een maatwerk website laten maken

Een maatwerk website wordt gemaakt door een webontwerper & website bouwer. Aan de hand van jouw wensen en eisen wordt een ontwerp gemaakt en alle pagina’s voorzien van teksten, afbeeldingen, video’s en allerlei functionaliteiten. Het voordeel is dat jouw website totaal uniek is vormgegeven en helemaal past bij jou als persoon of bedrijf.  Ook wordt de website dan technisch goed gebouwd en op snelle hosting geplaatst, zodat je gegarandeerd goede resultaten bij Google krijgt. De website wordt vaak onderhouden middels een onderhoudscontract om te zorgen dat het veilig blijft functioneren.

Als je hiervoor kiest dan kost dat wel een investering maar het levert je ook veel op.

De manier waarop de website wordt gebouwd is afhankelijk van de kennis en vaardigheden van de website bouwer. Als deze een HTML website maakt, een zgn. statische website,  dan is het moeilijker om de website door jou aan te passen. Je zult dan alle wijzigingen steeds aan de websitebouwer moeten doorgeven die het dan voor je aanpast. De meeste webbouwers maken tegenwoordig dynamische websites m.b.v. een CMS. Dat wordt hierna beschreven.

Wil je een maatwerk website laten maken dan wordt er altijd eerst een uitgebreide intake gehouden. Alle wensen en eisen worden in kaart gebracht en van ontwerp tot uiteindelijke oplevering wordt je overal bij betrokken.  Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Website bouwen met WordPress, Joomla of een ander CMS

Tegenwoordig is er steeds meer software op de markt die het werk van de programmeur heeft overgenomen. Deze software bestaat uit een CMS in combinatie met een ruime keuze uit gratis of betaalde thema’s. Een thema zorgt voor de vormgeving. Wil je extra functionaliteiten toevoegen  dan kun je dat doen met behulp van plugins, zoals een webshopmodule of SEO. Soms zijn deze al toegevoegd bij een thema. Webbouwers  maken deze plugins en ze bieden deze vaak gratis aan. Voor plugins met heel specifieke eigenschappen zal je eenmalig of jaarlijks een terugkerend bedrag moeten betalen. Daarvoor krijg je dan regelmatig updates t.b.v. de veiligheid van de plugin. Er zijn ook veel onveilige plugins op de markt, dus het is belangrijk om hier een goede keuze in te maken.

Als je kiest voor bijvoorbeeld een WordPress website dan kies je voor een website waarbij, door de keuze van het thema, de vormgeving vrij definitief vastligt  Het installeren van zo’n thema en plugins is op zich niet moeilijk. Het aanpassen van een thema vergt echter wel meer tijd, kennis en ervaring. Dit zijn de zaken waarbij een webbouwer je kan begeleiden of het helemaal voor je kan uitvoeren.

WordPress website maken

Zonder domeinnaam kun je niets doen op het internet. Wil je een eigen website maken dan heb je daarbij ook hostingruimte nodig. Alle code waaruit de website is opgebouwd staat hierin. Ook heb je een database nodig als je een CMS gebruikt. Allerlei zaken, zoals de teksten die je op de pagina’s plaatst, worden hierin bewaard.

Kies je voor een WordPress Website pakket dan kun je direct aan de slag met je website.
Je krijgt hostingruimte en alvast een info@ mailadres en WordPress staat klaar voor gebruik.
Ook is jouw website extra beveiligd. Dat geeft veel zekerheid!

Lees hier meer informatie en/of bestel het WordPress pakket

Websitebuilder

De websitebuilders zie je steeds meer verschijnen op het internet. Deze maken het je nog makkelijker, want je kunt alle elementen zelf toevoegen door middel van drag-and-drop, oftewel slepen en plaatsen van bestaande elementen. Ook hierbij kun je kiezen voor een template welke je vervolgens zelf kunt aanpassen. Kijk vooral naar de indeling en alle blokken als je een template kiest. Het is net als bij het bekijken van een nieuwe woning. Je moet even door de meubels, de vloer en de kleur van het behang heenkijken om de mogelijkheden te zien. De kleuren en lettertype’s en afbeeldingen kun je tenslotte zelf aanpassen.  Ook bij een websitebuilder heb je de mogelijkheid om producten te verkopen.

Bouw je website met een websitebuilder. Deze wordt als html en CSS opgeslagen op jouw eigen hostingruimte en is daardoor erg snel en veilig en onderhoudsarm.

Bij een websitebuilder ben je wel beperkter qua functionaliteiten. Je moet het doen met wat er is. Heb je heel specifieke wensen dan is een CMS of maatwerk website beter geschikt voor je.

Lees hier meer informatie over de websitebuilder en/of ga gelijk aan de slag.

Kant en klaar websites / webshops

Klant-en-klaar websites of webshops kun je afnemen bij bedrijven die daar hun businessmodel van gemaakt hebben. Je huurt daar in principe een website of webshop en je bent in eerste instantie beperkt in de mogelijkheden. Wil je meer functionaliteiten of meer producten verkopen dan betaal je daar maandelijks een bedrag voor. Als je stopt dan ben je alles kwijt.
Wij bieden deze vorm niet aan.

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres? Als jouw provider stopt met zijn diensten zoals bv xs4all of als je zelf wilt overstappen dan heb je direct een probleem.

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

Als je jouw website in Wordpress hebt gebouwd dan kan het helaas gebeuren dat berichten niet goed worden verzonden vanaf jouw website. Als dit het geval is op jouw website en Wordpress verstuurt geen mails, of deze worden als spam...

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Jouw Informatie komt op straat te liggen door een verlopen domeinnaam Je loopt het risico dat iemand de domeinnaam gaat registreren en zo vertrouwelijke informatie in handen krijgt.

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration can be done directly with the application of a new domain name at Domain-direct for identity protection and privacy.

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam? Tijdens de registratie van uw domeinnaam krijg je de keuze voor betaling via Ideal, Bank, Creditcard, Paypal of Overboeking.

Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam die je alleen kunt laten registreren via een provider. Deze kan verschillende extensies hebben zoals .nl, .com of .eu

Wat is een DNS

Wat is een DNS

DNS staat voor Domain Name System: een wereldwijd, gedistribueerde database en protocol. Elke machine op het internet heeft een IP-adres.

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Het internationale registratiesysteem van Internet-domeinnamen is in handen van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Dit is een non-profitorganisatie die gevestigd is in de Amerikaanse staat California. In 1986...

Persoonsdomeinnaam?

Persoonsdomeinnaam?

De persoonsdomeinnaam is in 2000 door de SIDN in het leven geroepen om particulieren de kans te geven om een .nl-domeinnaam te registreren. Doordat het sinds 2003 ook voor particulieren mogelijk is een gewone domeinnaam te registreren,...