Home » Domeinnaam doorsturen

Domeinnaam doorsturen

√ Stuur je domein door naar ieder gewenste URL
√ Stuur je email door naar ieder gewenst emailadres
doorsturen
Keuze uit nameservers van Domein-Direct of van andere partijen

Makkelijk beheer van je domeinen & mailaccounts

Domeinnaam doorsturen
Soms is het zinvol om meerdere domeinnamen vast te leggen om te voorkomen dat een ander deze gaat gebruiken. Dit kunnen bijvoorbeeld verschillende extensies zijn zoals een .nl, .com en .eu. Deze domeinnaam kun je dan laten doorsturen naar jouw website.

E-mailadres doorsturen
Ontvang je E-mail direct in je bestaande e-mailadres. Dit maakt het beheren van jouw mailaccounts makkelijker en overzichtelijker.

Heb je al een E-mailadres? Soms vinden mensen het lastig om meerdere mailadressen te beheren. Met een doorstuurpakket kun je jouw zakelijke e-mailadres doorsturen. Op die manier kun je alle mail op een plaats beheren. Je kunt deze bijvoorbeeld doorsturen naar je thuis-, werk- of studie adres. Dit kan ook een Hotmail-, Gmail- of Yahoo-account zijn!

Doorstuurpakket

0,50

Per maand
domeinnaam registreren
Registreer een domeinnaam
kvk bedrijfsnaam check
KvK bedrijfsnaam check
domein verhuizen
Domeinnaam verhuizen
Koppel je domein aan Facebook, Linkedin, WIX, etc.

Uitgebreide DNS en Nameserver beheer

Standaard is de Nameserver van Domein-Direct ingesteld met bijbehorend DNS

social media

Je social media pagina koppelen

Het koppelen van je social media pagina aan je domeinnaam is een effectieve manier om je online aanwezigheid te versterken.

Als je al een website hebt via platforms zoals WIX, Mijnwinkel, of een social media pagina op Google, Facebook, of Twitter, kun je deze direct koppelen aan je domeinnaam. Dit betekent dat wanneer mensen jouw domeinnaam invoeren, ze rechtstreeks naar je bestaande website of social media pagina worden geleid.

Deze koppeling zorgt voor een meer gestroomlijnde en professionele online ervaring voor bezoekers en helpt bij het verhogen van de herkenbaarheid en het bereik van je merk of persoonlijke merk. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om de bruikbaarheid van je domeinnaam te maximaliseren en je online aanwezigheid te verbinden en te centraliseren.

doorsturen

Domeinnaam doorsturen naar je eigen server

Het doorsturen van een domeinnaam naar je eigen server, zoals een Cloud Server of een mailserver die thuis staat, is een veelgebruikte methode om je online infrastructuur te beheren.

Met een doorstuurpakket en toegang tot het DNS-paneel kun je jouw domeinnaam eenvoudig configureren om direct te verwijzen naar je persoonlijke server. Dit proces stelt je in staat om je eigen server te gebruiken voor hostingdoeleinden, zoals het hosten van een website of het beheren van e-maildiensten, terwijl je nog steeds gebruikmaakt van de domeinnaam die je hebt geregistreerd.

Het is een effectieve manier om controle te houden over je online diensten en de functionaliteit van je persoonlijke server te maximaliseren.

dns beheer

DNS instellingen

De DNS-instellingen zijn een cruciaal onderdeel van het beheren van een domein en vereisen gevorderde kennis van verschillende soorten DNS-records. Hier is een korte uitleg:

DNS Records: Dit zijn de instellingen die bepalen hoe een domeinnaam op het internet functioneert. Ze verbinden je domeinnaam met web- en mailserveradressen.

Soorten Records:

A Record: Dit staat voor 'Address' en koppelt een domeinnaam aan het IP-adres van de server waar de website gehost wordt.
CNAME Record: Staat voor 'Canonical Name' en wordt gebruikt om één domeinnaam te koppelen aan een andere (bijvoorbeeld www.voorbeeld.nl naar voorbeeld.nl).
MX Record: Staat voor 'Mail Exchange' en wordt gebruikt om te bepalen naar welke mailserver e-mails voor je domein verzonden moeten worden.
DNS-Panel: Om deze records in te stellen en te beheren, gebruik je een DNS-panel. Dit vereist gevorderde kennis van deze DNS-records om ze correct in te stellen.

Meer uitleg over DNS records lees je hier.. Het correct instellen van DNS-records is essentieel voor de goede werking van je domein op het internet.