Domeinnaam registreren

registreer je domeinnaam

Registreer en beheer je domeinnaam eenvoudig zelf voor de beste prijs!

Domein

vanaf

9,99 per jaar

E-mail

vanaf

1,75 per maand

Webhosting

vanaf 

€ 2,25 per maand

WordPress

vanaf

3,50 per maand

Voordat je gaat registreren

Voordat je een domeinnaam gaat registreren is het verstandig om eerst te kijken of deze nog niet bestaat. Als je een bedrijf hebt is het zelfs noodzakelijk. Als je jouw bedrijf namelijk nog gaat oprichten en je nog geen naam hebt vastgelegd bij de Kamer van Koophandel dan is het belangrijk om eerst een onderzoek te doen naar de reeds aanwezige domeinnamen.
Als een ander bedrijf al een domeinnaam heeft geregistreerd en jij gaat jouw bedrijf zo noemen dan is het uiteraard wachten op problemen. Voorkom dus altijd dat jouw bedrijfsnaam gelijk is aan een al geregistreerde domeinnaam van een ander bedrijf.

Als deze in een andere branche zit dan hoeft dat op zich geen probleem te zijn maar bij een dienstverlening van dezelfde aard is een unieke naam altijd beter voor je marktpositie en je voorkomt er ook nog eens verwarring mee voor de bezoekers.

Wil je een domeinnaam naar ons verhuizen? Zeg deze dan eerst op bij je huidige hostingprovider en vraag de verhuiscode / authorisatiecode op van het domein.

Registreer je meer extensies of heb je elders je hosting staan? Dan kun je gebruik maken van een doorstuurpakket om de domein te verwijzen naar deze hosting. Je kunt uiteraard ook bij ons hosting afnemen. Deze wordt dan automatisch direct gekoppeld aan je domeinnaam.
Ook zijn onze diensten zeer interessant voor resellers.

Wil je jouw domeinnaam gebruiken om ook te mailen dan kun je het aanvullen met een mailpakket.
Wil je ook een website of een bedrijfspagina? Dan kun je het aanvullen met een hosting- of WordPress-pakket.

Als je jouw gegevens liever privé wilt houden dan kun je de domein ook anoniem registreren.

Maak gebruik van de voordelen en een goede prijs door je domein voor langere tijd te registreren.

Bedrijfsnaam check

Ga je starten met je bedrijf? Doe dan eerst een bedrijfsnaam check en registreer daarna pas de door jou gewenste domeinnaam. Kijk ook goed welke extensies je wilt vastleggen. Zit jouw bedrijf in Nederland dan is de .NL uiteraard de eerste keuze. Wil je ook niet dat een ander de .com of .eu vastlegt dan kun je ervoor kiezen om deze extensies ook gelijk te claimen.

Nadat je de door jou gewenste domeinnaam hebt geclaimd kun je naar de Kamer van Koophandel gaan om daar je bedrijfsnaam vast te leggen. Tegenwoordig kun je daarbij ook direct alle door jou geregistreerde domeinnamen toevoegen aan je bedrijfsvermelding.

Als je het andersom aanpakt dan loop je zelfs een groot risico dat jouw domeinnaam wordt vastgelegd door kapers.

Hoe weten mensen dat je die domeinnaam heb geregistreerd? Zodra de KvK nieuwe bedrijven inschrijft wordt dit vrij snel openbaar gemaakt. Deze kapers registreren vervolgens de domeinnaam die gelijk is aan jouw bedrijfsnaam en nemen contact met je op via de gegevens van de KvK. Ze proberen hem dan vervolgens duur aan je te verkopen. Helaas zijn dit soort praktijken meer standaard dan uitzondering. Gelukkig kunnen ze dit bij jou niet doen omdat je de domeinnaam vooraf al had geregistreerd.

Binnen enkele minuten online

Je domeinnaam registreren kost slechts enkele enkele minuten. Je vult de domeinnaam in. Vervolgens kijkt het systeem of deze vrij is. Daarna kun je de domeinnaam kiezen en je gegevens invullen. Het registratieproces start en je ontvangt een mail zodra de domeinnaam is vastgelegd.

Het eerste jaar krijg je korting. Je kunt daarom dat jaar de domeinnaam niet verhuizen naar een andere provider. Het opvolgende jaar betaal je het normale lage tarief.

Wil je jouw domeinnaam gebruiken om ook te mailen dan kun je het aanvullen met een mailpakket. Wil je ook een website of een bedrijfspagina dan kun je het aanvullen met een hostingpakket of WordPress-pakket.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een uniek adres op het internet waarmee je jouw informatie, diensten of producten kunt tonen aan de hele wereld. Het heeft een extensie, zoals bijvoorbeeld de .nl of .com die je erachter ziet staan, bijvoorbeeld domein.nl of domein.com (lees hier meer over extensies).

Als je een eigen e-mailadres wilt hebben (onafhankelijk van jouw internetprovider) of een website wilt gaan (laten) maken dan heb je altijd een domeinnaam nodig.

Voor E-mail krijg je dan een voorvoeging naar keuze zoals b.v. info@ of support@ die voor de domein geplaatst is. Je kunt met een domein dus meerdere e-mailadressen gebruiken, deze hebben dan allemaal een ander voorvoegsel.

Domeinnaam registreren en doorsturen

Je kan je domein doorsturen (forwarden) naar een ander domein. Je hebt hiervoor een doorstuurpakket nodig. Dat gebruik je als je bijvoorbeeld domeinen met meerdere extensies hebt geregistreerd zoals een .nl en een .com. Als voorbeeld kun je dan je domein domein.com doorverwijzen naar domein.nl. Op een domeinnaam zelf kun je niets instellen.

Vaak worden meerdere extensies geregistreerd om te voorkomen dat deze domeinen door andere mensen worden geregistreerd. Dit geldt voornamelijk voor .nl – .com – .eu en -.info.

Heb je al een E-mailadres? Dan kun je jouw mailbox doorsturen naar een ander e-mailadres, zoals bijvoorbeeld je thuis-, werk- of studie e-mailadres. Dit kan ook een Outlook-, Gmail– of Yahoo-account zijn!

Online webmail toegang via Roundcube

Voorbeeld -> info@domein.nl

Voor een website krijg je dan een voorvoeging http:// of https:// of https://www.
De www staat voor ‘World Wide Web"

Voorbeeld -> https://www.domein.nl
http:// is het standaard protocol zonder een beveiligingscertificaat. Dit wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt omdat de website dan niet veilig te benaderen is. https:// is een versleutelde verbinding met een SSL certificaat. Dit maakt de website veilig.

DNS en Nameserver
Standaard is de Nameserver van Domein-Direct ingesteld met bijbehorend DNS.
Het gebruik van het DNS-panel vereist gevorderde kennis over A, CNAME en MX records.