Home » KvK bedrijfsnaam check

KvK bedrijfsnaam check

Bedrijfsnaam suggestieskvk bedrijfsnaam check
EEN SUCCESVOLLE START VAN JE BEDRIJF BEGINT MET EEN KVK BEDRIJFSNAAM CHECK

Een goed idee voor je bedrijfsnaam

Doe de KvK bedrijfsnaam check
Wees anderen voor. Claim jouw unieke bedrijfsnaam als domein!

Een domein als stevige basis ter ondersteuning van jouw zakelijke belangen

Bij Domein-direct kun je eenvoudig nagaan of de naam die je voor je bedrijf in gedachten hebt, beschikbaar is als domein. Met onze handige Bedrijfsnaam check, zie je direct of jouw gewenste domein nog vrij is. Dit is een essentiële stap in het vestigen van je online aanwezigheid.

Leg eerst je domein vast! Onze bedrijfsnaam generator is een geweldig hulpmiddel dat je 10 suggesties geeft, gebaseerd op de trefwoorden die jij opgeeft. Deze suggesties kunnen verrassend en inspirerend zijn, en soms zitten er echt perfecte treffers tussen. Het is belangrijk om zorgvuldig na te denken over je trefwoorden; ze moeten weerspiegelen wat je bedrijf doet en hoe je bekend wilt staan.

Eigen naam en plaats Als je als lokale ondernemer werkt, kan het kiezen van een domein die jouw naam of beroep combineert met je locatie een slimme zet zijn. Bijvoorbeeld, 'janssen-amsterdam.nl' of 'timmerman-amsterdam' zijn direct herkenbaar en makkelijk te onthouden. Dit kan je lokale zichtbaarheid en vindbaarheid aanzienlijk vergroten.

SEO Bij Domein-direct begrijpen we dat de keuze van je domein van groot belang is. Het is niet alleen de basis van je online identiteit, maar ook een cruciaal onderdeel van je marketing- en merkstrategie. Een goede domeinnaam is makkelijk te onthouden, beschrijft je bedrijf en kan zelfs je zoekmachineoptimalisatie (SEO) verbeteren.

Hulp en advies Naast de domeinnaam check, bieden we ook uitgebreide hulp en advies bij het kiezen van de juiste domein. Of je nu een beginnende ondernemer bent of je bestaande bedrijf online wilt uitbreiden, wij zijn er om je te helpen bij elke stap op weg naar een succesvolle webpresentatie.

Handelsnamen en domeinnamen

Ben je van plan een website te maken of E-mails te ontvangen met je bedrijfsnaam? Het KvK register is openbaar dus check en claim eerst je domeinen (.nl .com .eu) voordat je jouw bedrijfsnaam gaat inschrijven bij de KvK handelsregister of als je een bestaande bedrijfsnaam wilt veranderen. Dit geldt ook als je een extra handelsnaam wilt toevoegen aan een bestaande inschrijving.

Het is ook slim om gelijk social media-accounts aan te maken met dezelfde bedrijfsnaam. Zodra je eenmaal bent ingeschreven bij de KvK, wordt je bedrijfsnaam openbaar. Dit betekent dat iemand anders de mogelijkheid heeft om een domeinnaam te registreren en social media-accounts aan te maken onder jouw bedrijfsnaam. Voorkom dit door proactief te handelen.

Duplicaat bedrijfsnaam
Als je een nieuwe naam registreert in het Handelsregister dan onderzoekt de KvK ook of er al een bedrijf is met exact dezelfde naam.

Toevoegen activiteit
Als je kijkt in het handelsregister dan zie je veel dezelfde namen met soms ook dezelfde soort activiteiten. Jouw bedrijfsnaam kun je in het handelsregister aanvullen met de plaats (bij locale activiteiten) of een activiteit.

De domein voor je bedrijf en eventuele extra handelsnamen zijn altijd leidend voor je succes!

Leg je bedrijfsnaam nu alvast als domein vast

Het registreren van een domein

Domein-direct biedt ondersteuning voor alle extensies o.a.: Nederland (.nl), Europa (.eu), Commerciële (.com) .info, .net en de meest voorkomende landen.

Je aanvraag wordt realtime verwerkt
Is jouw domeinnaam nog beschikbaar dan wordt de aanvraag of wijziging direct verwerkt omdat het domeinregistratieproces bij Domein-direct is geautomatiseerd en real time werkt. De aanvraag of wijziging is derhalve al binnen 1 uur beschikbaar voor gebruik.

Als een domein niet meer vrij is...

Bij Domein-direct.nl kun je jouw gewenste bedrijfsnaam genereren en controleren of deze beschikbaar is als domeinnaam. Als hij nog vrij is, leg hem dan direct vast.

Extensies
Als de door jou gewenste domeinnaam niet meer vrij is dan kan een andere extensie kiezen zoals .com of .eu

Toevoeging
Je kunt een woonplaats, beroepsgroep of trefwoord op het einde van je domeinnaam toevoegen.

Overname
Er bestaan soms mogelijkheden om de gewenste domeinnaam over te kopen van de huidige eigenaar.

Merkrecht
Het kan voorkomen dat iemand je merknaam heeft vastgelegd als domeinnaam. Lees hierover op domjur.nl

Wat kun je met een domein doen?

Domeinnaam parkeren: Een van de meest voorkomende manieren om een domein te gebruiken is door deze te parkeren. Dit houdt in dat je een bepaalde naam, die vaak overeenkomt met een bedrijfsnaam of een merk, reserveert voor toekomstig gebruik. Het parkeren van een domein is een strategische stap om ervoor te zorgen dat niemand anders jouw gekozen naam kan registreren. Dit is vooral belangrijk als je plannen hebt om in de toekomst een website of online dienst te lanceren onder deze naam.

Ontwikkelen van een website: Naast het parkeren kun je een domeinnaam ook gebruiken om een website te ontwikkelen. Dit is de meest directe en zichtbare manier om een domeinnaam te gebruiken. Je kunt een website bouwen die past bij je bedrijf, persoonlijke merk, hobby, of interesse. Dit geeft je de mogelijkheid om je aanwezigheid op het internet te etaleren, je merk te promoten, producten of diensten te verkopen, of informatie te delen.

Doorverwijzen: Als je meerdere domeinnamen hebt, kun je ervoor kiezen om sommige daarvan door te verwijzen naar je hoofdwebsite. Dit is handig wanneer je vergelijkbare domeinnamen bezit die klanten kunnen helpen om naar je hoofdwebsite te navigeren.

Gebruiken voor E-mailadressen: Een domeinnaam kan ook worden gebruikt om gepersonaliseerde e-mailadressen te maken. Dit verhoogt de professionaliteit en geloofwaardigheid van je communicatie, vooral voor bedrijven en professionals.

Elk van deze opties biedt verschillende voordelen en kan worden aangepast aan je specifieke behoeften en doelen. Het kiezen van de juiste strategie voor het gebruik van je domeinnaam hangt af van wat je wilt bereiken op het internet."