Het laatste nieuws,

tips, informatie

voor een optimaal gebruik van onze diensten en producten

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

Is jouw domeinnaam nog vrij?

www.   

domein direct

Je hoeft echt geen IT expert te zijn om gebruik te maken van onze diensten. Dus heb je vragen over technische of administratieve zaken maak dan gebruik van het ticketsysteem. We helpen je snel! We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven, maar vaak is het sneller.

Als je jouw website in WordPress hebt gebouwd dan kan het helaas gebeuren dat berichten niet goed worden verzonden vanaf jouw website. Als dit het geval is op jouw website en WordPress verstuurt geen mails, of deze worden als spam verzonden, dan verstuurt WordPress de berichten niet namens jouw e-mailadres maar gebruikt dan webmaster@ of mail@ als voorvoegsel.

Omdat de veiligheidseisen aan mail tegenwoordig steeds strenger worden zal je moeten zorgen dat de afzender gelijk is aan jouw domeinnaam en dat de mail altijd vanaf een bestaand e-mailadres wordt verzonden. Als Is dat niet het geval dan loop je logischerwijs een grote kans dat een bericht, verzonden vanaf jouw website, wordt gezien als spam en in de spamfolder terecht komt. 

Gelukkig kun je dit simpel oplossen op 2 manieren

Direct aanpassen via functions.php

Je kunt extra code toevoegen in het bestand functions.php. Voordat je dat doet is het wel verstandig om eerst een child-thema te maken. Een Child-thema is een extra thema met 3 items: een afbeelding, een bestand genaamd functions.php en een stylesheet genaamd style.css.

Het is belangrijk om eerst een Child-theme te maken omdat je anders na een update van jouw thema alle wijzingen die je hebt gemaakt in functions.php of het stylesheet weer kwijtraakt. Deze worden dan gewoon overschreven. Het Child-thema wordt na het hoofdthema ingelezen en alle informatie komt bij wijze van spreken bovenop het thema te liggen.

Zorg er dus altijd eerst voor dat je een Child thema aanmaakt en dan kun je daarna de volgende regels toevoegen aan het functions.php bestand:

function wpb_sender_email( $original_email_address ) { return ‘jan.janssen@example.com‘;}
function wpb_sender_name( $original_email_from ) {return ‘Jan Jansen}
add_filter( ‘wp_mail_from’, ‘wpb_sender_email’ );
add_filter( ‘wp_mail_from_name’, ‘wpb_sender_name’ );

Let op: Vervang de naam jan.janssen@example.com met jouw e-mailadres en Jan Jansen met jouw (bedrijfs)naam.

Aanpassen via een plugin

Als het te technisch voor je is om functions.php aan te passen dan kun je ook gebruik maken van een plugin die deze aanpassingen voor je doet. Bijvoorbeeld met de plugin “WP Change Default From Email

Je vult hierin jouw afzender-naam en het juiste afzender-mailadres in en WordPress verstuurt de mail voortaan netjes naar je toe.

Gebruik je het formulier van Divi zorg er dan eerst voor dat alle velden van het formulier goed zijn ingevuld.
De velden voor het formulier zoals ‘Name’, ‘Email’ en ‘Requirements’ kun je aanpassen naar wens. Voeg ook velden toe indien dat nodig is voor jouw formulier.

Als je dat hebt gedaan dan scroll je naar onderen en vul je eventueel de titel in en het bericht wat wordt getoond als iemand het formulier heeft ingevuld. Ook de verzendknop waar normaal ‘indienen’ staat kun je de tekst geven die je wenst. In ons voorbeeld hebben we daar ‘verstuur’ van gemaakt.

In het kopje E-mail vul je het e-mailadres in waar de inhoud van het ingevulde formulier naartoe moet worden gestuurd. Dit wordt blijkbaar vaak vergeten. Je vult hier hetzelfde E-mailadres in als wat je ook in functions.php of via de plugin hebt ingevuld.

Vanaf nu zullen alle ingevulde formulieren netjes en zonder problemen in jouw mailbox worden ontvangen.

Je bedrijfsnaam registreren

Je bedrijfsnaam registreren

Bedrijfsnaam Registreren en Domeinnaam Vastleggen Welkom op onze informatiepagina over het registreren van een bedrijfsnaam en het vastleggen van een domeinnaam! Het registreren van je bedrijfsnaam en het vastleggen van een bijbehorende...

Verschil tussen webhosting en een VPS Cloud Server

Verschil tussen webhosting en een VPS Cloud Server

Het vergroten van het verkeer naar je website kan worden bereikt door de juiste keuze te maken bij het selecteren van een Virtual Private Server (VPS) hostingprovider, waarbij krachtige functies zoals root-toegang, speciale CPU en RAM...

Bescherm je domeinnaam

Bescherm je domeinnaam

Doeltreffend domeinbeheer Het wordt vaak onderschat maar het beschermen van je domeinnaam vormt een cruciaal aspect van doeltreffend domeinbeheer. Er bestaan diverse strategieën om je domein veilig te houden. Voorkom het vastleggen van...

Minimaliseer je kosten

Minimaliseer je kosten

Bekijk aanbiedingen goed. Soms is goedkoop duurkoop! Het minimaliseren van kosten vormt een cruciale factor binnen domeinbeheer. Veel aanbieders van domeinregistratie presenteren tegenwoordig aanlokkelijke tarieven voor het eerste...

Vernieuwen van je domeinnaam

Vernieuwen van je domeinnaam

Een kritisch aspect van het beheer van domeinnamen omvat een zorgvuldige bewaking en tijdige vernieuwing. Wanneer je een domeinnaam verwerft, verkrijg je doorgaans het eigendomsrecht voor een vastgestelde termijn, meestal variërend van...

Voorkom een gehackte website

Voorkom een gehackte website

Als jouw website is gehackt dan kan dat enorme gevolgen hebben, niet alleen voor jouw bedrijf maar ook voor je bezoekers en klanten. Wat is de oorzaak van een gehackte website De belangrijkste oorzaak van een gehackte website is slecht...

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres? Als jouw provider stopt met zijn diensten zoals bv xs4all of als je zelf wilt overstappen dan heb je direct een probleem.

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Jouw Informatie komt op straat te liggen door een verlopen domeinnaam Je loopt het risico dat iemand de domeinnaam gaat registreren en zo vertrouwelijke informatie in handen krijgt.