Home » Blog » Verschil tussen webhosting en een VPS Cloud Server

Verschil tussen webhosting en een VPS Cloud Server

verschil tussen webhosting en een VPS cloud server
Home » Blog » Verschil tussen webhosting en een VPS Cloud Server

Het vergroten van het verkeer naar je website kan worden bereikt door de juiste keuze te maken bij het selecteren van een Virtual Private Server (VPS) hostingprovider, waarbij krachtige functies zoals root-toegang, speciale CPU en RAM bronnen, en robuuste software een rol spelen. Hoewel het overweldigend kan lijken gezien de verscheidenheid aan VPS-hostingopties met diverse specificaties op de markt, kunnen we je begeleiden bij de cruciale overwegingen bij het kiezen van het juiste VPS-hostingplan.

Voordelen van overstap naar VPS

Laten we eerst de potentiële voordelen verkennen van de overstap naar een Virtual Private Server (VPS). Als je website hinder ondervindt van verkeerspieken, dan is het wellicht tijd om je huidige gedeelde webhostingplan te ontstijgen. Vooral wanneer vertragingen optreden, biedt een VPS uitkomst. Gebruikers van VPS ervaren vaak een hogere mate van beheer over hun websites, inclusief de administratieve interface en de toewijzing van opslagruimte. Het exclusieve gebruik van je eigen computermiddelen betekent dat je account niet toegankelijk is voor anderen.

Upgraden van een gedeelde webhostingplan naar een VPS-hostingplan levert diverse voordelen op. VPS-hosting biedt toegewijde bronnen en een verhoogde beheerbaarheid van de serveromgeving, wat resulteert in betere prestaties en schaalbaarheid. Daarnaast biedt VPS-hosting een hoger niveau van beveiliging en isolatie in vergelijking met gedeelde webhosting, omdat elke VPS onafhankelijk opereert. In vergelijking met dedicated servers is VPS-hosting kostenefficiënter doordat je fysieke middelen deelt met andere gebruikers, terwijl je nog steeds profiteert van de voordelen van toegewezen middelen. Hierdoor ontstaat een balans tussen betaalbaarheid en flexibiliteit, wat het een ideale keuze maakt voor bedrijven die meer middelen en controle vereisen dan gedeelde hosting, maar niet de volledige kracht en kosten van een dedicated server nodig hebben.

Belangrijke kenmerken van een betrouwbare VPS-hostingprovider

Wanneer je serieus overweegt over te stappen, zijn er diverse kwaliteiten die je dient te overwegen bij het evalueren van potentiële VPS-hostingservices. Deze omvatten:

Serverbeschikbaarheid – Het vermijden van een hostingprovider met regelmatige onbeschikbaarheid of ontoegankelijkheid is essentieel. Sommige providers beloven hoge beschikbaarheid (HA). Een uptime-garantie van 99,99% zal weliswaar meer kosten dan een garantie van 99,95%, maar het is cruciaal om niet onder deze 99,95% te gaan. Minder dan dit niveau zou je online inspanningen onstabiel maken.

Cloud VPS versus traditionele VPS – Bij VPS hebben gebruikers de keuze tussen traditionele VPS en cloudhosting, waarbij sommige providers slechts een van beide aanbieden. Traditionele VPS-abonnementen bieden inzicht in hardware en facturering, terwijl cloud-VPS-abonnementen doorgaans meer schaalbaarheid en flexibiliteit in betaling bieden.

Beheerde versus onbeheerde VPS – Een ander belangrijk punt om te bespreken met een mogelijke VPS-provider is of de VPS beheerd is of niet. Bij een beheerde VPS heeft de gebruiker minder controle en vertrouwt op de provider voor updates, patches, beveiligingsupdates en back-ups. Dit kan geschikt zijn als je minder technisch onderlegd bent, maar bij een onbeheerde server ligt deze verantwoordelijkheid bij jou of je technisch onderlegde team.

Serverbeveiliging – Noodhersteltechnieken zijn van groot belang. Een grafische firewall stelt je in staat om poorten snel te sluiten en uit te schakelen. Het vermogen om snelle serverback-ups te maken, die snel kunnen worden hersteld, is essentieel. Het moeten kunnen installeren van diverse antimalwareprogramma’s en SSL-certificaten voor je domeinen op beheerde VPS’en draagt bij aan gegevensbescherming.

Root-toegang – Dit is cruciaal voor gebruikers die maximale controle over hun virtuele privéserver wensen. Alleen diegenen met de technische kennis om servers te beheren, zullen hier waarde aan hechten, omdat het de hoogste mate van directe toegang tot je server mogelijk maakt. De mate van root-toegang kan variëren tussen verschillende leveranciers.

Prijsstelling – De prijs van een VPS-provider is vaak een belangrijk aandachtspunt. Hoewel een lage prijs aantrekkelijk kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat goedkoop niet altijd de beste keuze is. Een goedkope VPS-service kan gepaard gaan met meer uitval en bronmisbruik. Aan de andere kant betekent de duurste optie niet automatisch de beste. Kies een optie die bij je behoeften past en zorg voor een mogelijke geld-terug-garantie.

24/7 klantenondersteuning – Wellicht het meest essentiële aspect van VPS-hosting is hoogwaardige klantenondersteuning die 24/7 beschikbaar is. Snelle respons is van groot belang. Het is aanbevolen om contact op te nemen met het ondersteuningsteam van een webhost voordat je jezelf aanmeldt om de kwaliteit van hun service te beoordelen.

Vrijblijvend advies

Neem contact op met onze sales afdeling voor een vrijblijvend advies

Webmaster
Domein-Direct.nl

Bellen kan ook: +31 73 8505242

Wil je direct contact met ons team?

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt z.s.m. bericht van ons.