Het laatste nieuws,

tips, informatie

voor een optimaal gebruik van onze diensten en producten

Welke tekens mag je in een domeinnaam gebruiken.

Is jouw domeinnaam nog vrij?

www.   

domein direct

Je hoeft echt geen IT expert te zijn om gebruik te maken van onze diensten. Dus heb je vragen over technische of administratieve zaken maak dan gebruik van het ticketsysteem. We helpen je snel! We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven, maar vaak is het sneller.

Het aantal en soort tekens dat gekozen kan worden is beperkt. Een domeinnaam mag maximaal uit 63 tekens bestaan. Het minimum aantal tekens voor een .nl-domeinnaam is twee, bij een .com naam is er geen minimum. Men kan kiezen voor letters, cijfers en het (-)koppelteken. Het koppelteken mag niet aan het begin of aan het einde staan. De namen -bellen.nl en bellen-.nl zijn dus verboden! Tot 1-12-2007 geldt: in de .nl-domeinnaam moet tenminste één letter zijn opgenomen: 112.nl wordt (werd) dus niet geaccepteerd. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters. Ook als men de hoofd- en kleine letters door elkaar intypt zal men toch op dezelfde site terechtkomen. INterNETten.nl is dus dezelfde domeinnaam als internetten.nl. Bedrijven met speciale tekens in hun bedrijfsnaam zoals &, +, ! zullen dus een andere, creatieve oplossing moeten bedenken voor hun domeinnaam, omdat deze bijzondere tekens niet geaccepteerd worden. 
Op internationaal gebied zijn er wel ontwikkelingen rond de introductie van ‘vreemde’ tekens (bijvoorbeeld trema’s en accenten) in domeinnamen, ook wel Internationalised Domain Names (IDN) genaamd. SIDN onderhoudt hierover nauwe contacten met buitenlandse zustermaatschappijen en neemt deel aan diverse internationale werkgroepen. Naar verwachting zal het nog even duren voor IDN ook binnen het .nl-domein mogelijk is. 
In het ‘Rapport Domeinnaamdebat 2006’ (pdf) staat dat  de lokale internetgemeenschap zich uitspreekt tegen invoering van IDN op dit moment. De belangrijkste argumenten zijn dat er geen grote behoefte is gebleken, dat IDN-namen moeilijk zijn in te voeren op een Nederlands toetsenbord en tot verwarring zullen leiden bij gebruikers. Men ziet echter ook dat .nl een onderdeel is van de internationale gemeenschap die over het algemeen wel positief staat tegenover IDN. Zodra er een brede marktbehoefte voor dergelijke domeinnamen is, er voldoende beveiligingsmaatregelen genomen kunnen worden om misbruik tegen te gaan en er een redelijk aanbod is van applicaties die IDN ondersteunen, kan opnieuw worden overwogen IDN te ondersteunen onder .nl.   

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres? Als jouw provider stopt met zijn diensten zoals bv xs4all of als je zelf wilt overstappen dan heb je direct een probleem.

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

Als je jouw website in Wordpress hebt gebouwd dan kan het helaas gebeuren dat berichten niet goed worden verzonden vanaf jouw website. Als dit het geval is op jouw website en Wordpress verstuurt geen mails, of deze worden als spam...

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Jouw Informatie komt op straat te liggen door een verlopen domeinnaam Je loopt het risico dat iemand de domeinnaam gaat registreren en zo vertrouwelijke informatie in handen krijgt.

Website maken

Website maken

Zelf een website maken We krijgen vaak de vraag wat nou precies het verschil is tussen HTML, een websitebuilder, Wordpress en alle andere vormen die je tegenkomt op het internet. In dit artikel leggen we uit op welke manieren je zelf een...

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration can be done directly with the application of a new domain name at Domain-direct for identity protection and privacy.

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam? Tijdens de registratie van uw domeinnaam krijg je de keuze voor betaling via Ideal, Bank, Creditcard, Paypal of Overboeking.

Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam die je alleen kunt laten registreren via een provider. Deze kan verschillende extensies hebben zoals .nl, .com of .eu

Wat is een DNS

Wat is een DNS

DNS staat voor Domain Name System: een wereldwijd, gedistribueerde database en protocol. Elke machine op het internet heeft een IP-adres.

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Het internationale registratiesysteem van Internet-domeinnamen is in handen van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Dit is een non-profitorganisatie die gevestigd is in de Amerikaanse staat California. In 1986...