Het laatste nieuws,

tips, informatie

voor een optimaal gebruik van onze diensten en producten

Slimmer ondernemen met de beste bedrijfsnaam

Is jouw domeinnaam nog vrij?

www.   

domein direct

Je hoeft echt geen IT expert te zijn om gebruik te maken van onze diensten. Dus heb je vragen over technische of administratieve zaken maak dan gebruik van het ticketsysteem. We helpen je snel! We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven, maar vaak is het sneller.

De beste bedrijfsnaam
Het succes van een bedrijf staat of valt voor een groot deel met een juist gekozen naam. Klanten onthouden dan beter wie u bent én waar u voor staat. Tips om de naam te kiezen die echt bij u past. Een passende naam
Uit onderzoek van bureau Flycatcher blijkt dat Nederlanders vaak geen idee hebben wat er achter bepaalde bedrijfsnamen schuilgaat. Een slecht gekozen naam leidt in veel gevallen zelfs tot verkeerde associaties. Zo dacht 70% van de ondervraagden bij de naam Selexyz aan een erotisch postorderbedrijf. Toch vervelend voor deze keurige boekhandel… 

Zeker als u bedenkt dat een goed gekozen naam juist zélf zijn werk doet. Zo bleek uit datzelfde onderzoek dat bedrijven met een passende naam veel minder geld aan reclame besteedden, terwijl ze evenveel, of soms zelfs meer, naamsbekendheid genoten. 

Een passende naam voorziet uw bedrijf van de juiste uitstraling. Klanten weten wat zij kunnen verwachten en, niet onbelangrijk, uw naam blijft bij uw doelgroep hangen, en niet die van uw concurrent.

Zo valt u op
Vermijd nietszeggende, inwisselbare namen en kies voor een opvallende, maar herkenbare naam. Bent u actief in een branche waar de bedrijfsnamen veel op elkaar lijken? Probeer dan juist iets anders of tegenovergesteld te gebruiken om zo het verschil te maken tussen u en uw concurrent. Een tip: ga associëren. 

Niet alles mag
Het is niet alleen erg leuk om een onderscheidende naam te hebben, het is ook noodzaak. U loopt anders de kans dat het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) de naam weigert. Een schoonmaakbedrijf mag bijvoorbeeld kreten als ‘schoon’ en ‘fris’ niet registreren, omdat deze te algemeen van aard zijn. 

De naam mag niet misleidend zijn. Dus de naam De Vries Megafoodstores hanteren als u een kleine delicatessenwinkel heeft, is misschien niet het beste idee. Net zoals de toevoeging B.V. achter de bedrijfsnaam van een eenmanszaak.  

Eenvoudig is duidelijk

Een naam die beschrijft wat uw bedrijf precies doet, of in één klap duidelijk maakt in welke klantbehoefte wordt voorzien, is een goede optie. Vooral bedrijven voor wie internet een belangrijk verkoopkanaal is, gebruiken zulke namen. Een bekend voorbeeld is internetbedrijf Weekendjeweg.nl.

Ook als u geen online onderneming begint, is een beschrijvende naam een prima idee. Voorbeeld: begint u een klusbedrijf? Gebruik dat dan gerust in de titel. Als u dat doet in combinatie met het gebruik van uw naam (Schuitemakers klusbedrijf), geeft dat zelfs een bepaalde mate van autoriteit aan.

Geschikt voor internet
Of u de naam als domeinnaam wilt gebruiken of gevonden wilt worden in de zoekmachine, in beide gevallen is het belangrijk dat uw naam geschikt is voor internet. Concreet betekent dit de naam makkelijk te googlen is (dus simpel te schrijven, zonder verbindingstekens of gekke cijfercombinaties). Controleer hier of uw naam nog vrij is www.domein-direct.nl

Houd rekening met de manier waarop mensen zoeken op internet en houdt het concreet. Als u bijvoorbeeld online sokken wil verkopen, denk dan aan sokkenkraam.nl of onlinesokken.nl Ook handig om te weten: een naam die begint met een van de eerste cijfers van het alfabet staat vaak bovenaan in registers, link- of adressenlijsten. 

Mening van anderen vragen
Eenmaal een naam gekozen, is het handig (en leuk!) om eens de meningen te peilen. Een inkoppertje, maar wel noodzakelijk: doe dat alleen bij personen die u echt vertrouwt. Vraag niet teveel mensen, luister naar hen en neem uiteindelijk zelf de beslissing. De timing van mini-marktonderzoek is belangrijk. Doe het niet te vroeg, het zou anderen op een idee kunnen brengen.

Leuk testje: begin met een telefoontje naar uw proefpersonen. Verstaan zij de naam meteen of moet u te veel uitleggen?

Een naam gevonden?

Gebruikt u de bedrijfsnaam ook als merknaam? Check dan of de naam al wordt gebruikt door een branchegenoot, anders bestaat de kans dat u later alsnog een andere naam moet kiezen. Dat kan door middel van een Handelsnaamonderzoek bij de Kamer van Koophandel. Is uw nieuwe vondst nog vrij? Registreer deze (en uw pay-off!) bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Zo bent alleen u verzekerd van het succes van uw nieuwe vondst. Als u de bedrijfsnaam ook wilt gebruiken als webadres, kunt u die eenvoudig registreren op de website van www.domein-direct.nl

Een specialist biedt uitkomst

Geen inspiratie? Er zijn genoeg bedrijven die u kunnen voorzien van een passende naam. Reclamebureaus, copywriters of zelfs de zogenaamde naamcreatiebureaus kunnen daarbij helpen. Surf ook eens op internet. Er zijn genoeg sites waar u op het forum terecht kunt met dit soort vraagstukken. 

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres? Als jouw provider stopt met zijn diensten zoals bv xs4all of als je zelf wilt overstappen dan heb je direct een probleem.

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

Als je jouw website in Wordpress hebt gebouwd dan kan het helaas gebeuren dat berichten niet goed worden verzonden vanaf jouw website. Als dit het geval is op jouw website en Wordpress verstuurt geen mails, of deze worden als spam...

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Jouw Informatie komt op straat te liggen door een verlopen domeinnaam Je loopt het risico dat iemand de domeinnaam gaat registreren en zo vertrouwelijke informatie in handen krijgt.

Website maken

Website maken

Zelf een website maken We krijgen vaak de vraag wat nou precies het verschil is tussen HTML, een websitebuilder, Wordpress en alle andere vormen die je tegenkomt op het internet. In dit artikel leggen we uit op welke manieren je zelf een...

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration can be done directly with the application of a new domain name at Domain-direct for identity protection and privacy.

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam? Tijdens de registratie van uw domeinnaam krijg je de keuze voor betaling via Ideal, Bank, Creditcard, Paypal of Overboeking.

Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam die je alleen kunt laten registreren via een provider. Deze kan verschillende extensies hebben zoals .nl, .com of .eu

Wat is een DNS

Wat is een DNS

DNS staat voor Domain Name System: een wereldwijd, gedistribueerde database en protocol. Elke machine op het internet heeft een IP-adres.

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Het internationale registratiesysteem van Internet-domeinnamen is in handen van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Dit is een non-profitorganisatie die gevestigd is in de Amerikaanse staat California. In 1986...