Het laatste nieuws,

tips, informatie

voor een optimaal gebruik van onze diensten en producten

Je bedrijfsnaam registreren

Is jouw domeinnaam nog vrij?

www.   

domein direct

Je hoeft echt geen IT expert te zijn om gebruik te maken van onze diensten. Dus heb je vragen over technische of administratieve zaken maak dan gebruik van het ticketsysteem. We helpen je snel! We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven, maar vaak is het sneller.

Bedrijfsnaam Registreren en Domeinnaam Vastleggen

Welkom op onze informatiepagina over het registreren van een bedrijfsnaam en het vastleggen van een domeinnaam! Het registreren van je bedrijfsnaam en het vastleggen van een bijbehorende domeinnaam zijn beide essentiële stappen bij het opzetten van je online aanwezigheid en merkidentiteit. Hier vind je een overzicht van het proces en de voordelen van het registreren van zowel je bedrijfsnaam als je domeinnaam.

Bedrijfsnaam Registreren: Waarom en Hoe?

Het registreren van je bedrijfsnaam biedt juridische bescherming en zorgt ervoor dat andere bedrijven niet dezelfde of vergelijkbare namen kunnen gebruiken die tot verwarring kunnen leiden. De volgende stappen zijn typisch bij het registreren van een bedrijfsnaam:

 1. Controleer Beschikbaarheid: Voer een zoekopdracht uit in het handelsregister om te zien of de gewenste bedrijfsnaam nog beschikbaar is.
 2. Kies de Juridische Structuur: Bepaal de meest geschikte juridische structuur voor je bedrijf, zoals een eenmanszaak, BV, NV, enz.
 3. Vul het Registratieformulier In: Dien het vereiste registratieformulier in bij de relevante autoriteit, zoals de Kamer van Koophandel, met alle benodigde bedrijfsinformatie.
 4. Betaal Registratiekosten: Houd rekening met eventuele kosten voor de registratie van je bedrijfsnaam en betaal deze tijdig.
 5. Wacht op Bevestiging: Na indiening en betaling ontvang je een bevestiging van de registratie.

Domeinnaam Registreren: Het Belang van Online Identiteit

Een domeinnaam is je online adres en een belangrijk onderdeel van je merkidentiteit. Hier zijn de stappen om een domeinnaam te registreren:

 1. Kies een Geschikte Domeinnaam: Kies een domeinnaam die je bedrijfsnaam of activiteiten weerspiegelt en gemakkelijk te onthouden is.
 2. Controleer Beschikbaarheid: Gebruik een domeinzoektool om te controleren of je gewenste domeinnaam beschikbaar is.
 3. Registreer bij een Domeinnaam Registrar: Kies een betrouwbare domeinnaam registrar en volg hun registratieproces.
 4. Selecteer de Juiste Extensie: Kies de juiste domeinnaamextensie (TLD) zoals .com, .nl, .net, etc.
 5. Vul Registratiegegevens In: Vul de benodigde registratiegegevens in, zoals contactinformatie en betalingsgegevens.
 6. Betaal en Bevestig: Betaal de registratiekosten en bevestig je domeinnaamregistratie.

Tips voor Succesvolle Registraties

 • Consistentie: Houd je bedrijfsnaam en domeinnaam consistent om verwarring te voorkomen.
 • Bescherm Je Merk: Registreer variaties en alternatieve spellingen om je merk te beschermen.
 • Vroegtijdige Registratie: Registreer je domeinnaam zo snel mogelijk om teleurstelling te voorkomen.

Laatste Gedachten

Het registreren van je bedrijfsnaam en het vastleggen van een passende domeinnaam zijn cruciale stappen bij het vestigen van je merkidentiteit en online aanwezigheid. Zorg ervoor dat je zowel de juridische aspecten begrijpt als de technische stappen voor het registreren van je bedrijfsnaam en domeinnaam. Voor verdere begeleiding en professioneel advies staan wij voor je klaar.

Verschil tussen webhosting en een VPS Cloud Server

Verschil tussen webhosting en een VPS Cloud Server

Het vergroten van het verkeer naar je website kan worden bereikt door de juiste keuze te maken bij het selecteren van een Virtual Private Server (VPS) hostingprovider, waarbij krachtige functies zoals root-toegang, speciale CPU en RAM...

Bescherm je domeinnaam

Bescherm je domeinnaam

Doeltreffend domeinbeheer Het wordt vaak onderschat maar het beschermen van je domeinnaam vormt een cruciaal aspect van doeltreffend domeinbeheer. Er bestaan diverse strategieën om je domein veilig te houden. Voorkom het vastleggen van...

Minimaliseer je kosten

Minimaliseer je kosten

Bekijk aanbiedingen goed. Soms is goedkoop duurkoop! Het minimaliseren van kosten vormt een cruciale factor binnen domeinbeheer. Veel aanbieders van domeinregistratie presenteren tegenwoordig aanlokkelijke tarieven voor het eerste...

Vernieuwen van je domeinnaam

Vernieuwen van je domeinnaam

Een kritisch aspect van het beheer van domeinnamen omvat een zorgvuldige bewaking en tijdige vernieuwing. Wanneer je een domeinnaam verwerft, verkrijg je doorgaans het eigendomsrecht voor een vastgestelde termijn, meestal variërend van...

Voorkom een gehackte website

Voorkom een gehackte website

Als jouw website is gehackt dan kan dat enorme gevolgen hebben, niet alleen voor jouw bedrijf maar ook voor je bezoekers en klanten. Wat is de oorzaak van een gehackte website De belangrijkste oorzaak van een gehackte website is slecht...

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres? Als jouw provider stopt met zijn diensten zoals bv xs4all of als je zelf wilt overstappen dan heb je direct een probleem.

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

Als je jouw website in Wordpress hebt gebouwd dan kan het helaas gebeuren dat berichten niet goed worden verzonden vanaf jouw website. Als dit het geval is op jouw website en Wordpress verstuurt geen mails, of deze worden als spam...

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Jouw Informatie komt op straat te liggen door een verlopen domeinnaam Je loopt het risico dat iemand de domeinnaam gaat registreren en zo vertrouwelijke informatie in handen krijgt.