Het laatste nieuws,

tips, informatie

voor een optimaal gebruik van onze diensten en producten

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Is jouw domeinnaam nog vrij?

www.   

domein direct

Je hoeft echt geen IT expert te zijn om gebruik te maken van onze diensten. Dus heb je vragen over technische of administratieve zaken maak dan gebruik van het ticketsysteem. We helpen je snel! We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven, maar vaak is het sneller.

Wil je onafhankelijk van jouw huidige internetprovider je email versturen of ontvangen?

Dan heb je een onafhankelijk mailadres nodig. Want als jouw provider stopt met zijn diensten zoals bv xs4all of als je zelf wilt overstappen, bijvoorbeeld van Ziggo naar KPN dan heb je direct een probleem. Jouw email is dan niet meer toegankelijk.

Dat is dan ook reden waarvoor veel mensen ervoor kiezen om hun emailadres onafhankelijk te maken van hun Internetprovider. Het is tenslotte eenvoudig te realiseren en niet duur. En nog een bijkomend voordeel is dat je blijvend bijvoorbeeld je eigen naam kunt gebruiken maar natuurlijk ook een andere naam naar keuze. Zo blijf je voor lange tijd bereikbaar op hetzelfde zelfgekozen adres. Dat is niet alleen makkelijk voor jezelf maar zeker ook voor je familie en vrienden of klanten.

Je krijgt een onafhankelijk mailadres, zonder verlies van je huidige mail

Hoe gaat het in zijn werk? Bedenk eerst een mooie naam voor je nieuwe mailadres en registreer je domeinnaam dan bij domein-direct.nl. Je kunt de naam bij benadering overnemen die je gebruikte. Dus als je naam bijvoorbeeld fam.jansen@ziggo.nl is registreer dan “fam-jansen.nl” of “jansen.nl”(als deze nog vrij is).

Om email te kunnen ontvangen en versturen heb je een email hostingpakket nodig. Die is er al vanaf € 1,49 per maand. Je ontvangt na de betaling een bevestiging per email en er wordt automatisch een mailadres (info@fam-jansen.nl of info@jansen.nl) voor je aangemaakt.

Je kan nu via je hostingpanel zelf meer adressen toevoegen, bijvoorbeeld jan@fam-jansen.nl of van je vrouw, dochter, zoon, zus of broer. Je kunt zoveel e-mailadressen aanmaken als nodig. Heb je te weinig capaciteit dan kun je altijd op ieder moment upgraden naar een groter pakket.

Nu gaan we je mail overzetten

In je hostingpanel kies je voor “Fetch emails from external POP3 / IMAP servers” en geeft hier de gebruikersnaam en wachtwoord en de mailserver van je huidige internetprovider op.

De server is bijvoorbeeld:
imap.ziggo.nl
imap.quicknet.nl
imap.home.nl
imap.casema.nl
imap.upcmail.nl
imap.chello.nl
imap.a2000.nl

We gaan je email overzetten en alle email wordt nu ingelezen op je nieuwe email adres.
Deze instelling mag je laten werken totdat je gestopt bent bij je internetprovider.

Vanaf dat moment heb je jouw eigen emailaccount en ben je onafhankelijk geworden van je internetprovider,

We hopen je met bovenstaande informatie voldoende geholpen te hebben. Heb je er vragen over dan kun je altijd even contact opnemen met ons.

 

 

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

Als je jouw website in Wordpress hebt gebouwd dan kan het helaas gebeuren dat berichten niet goed worden verzonden vanaf jouw website. Als dit het geval is op jouw website en Wordpress verstuurt geen mails, of deze worden als spam...

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Jouw Informatie komt op straat te liggen door een verlopen domeinnaam Je loopt het risico dat iemand de domeinnaam gaat registreren en zo vertrouwelijke informatie in handen krijgt.

Website maken

Website maken

Zelf een website maken We krijgen vaak de vraag wat nou precies het verschil is tussen HTML, een websitebuilder, Wordpress en alle andere vormen die je tegenkomt op het internet. In dit artikel leggen we uit op welke manieren je zelf een...

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration can be done directly with the application of a new domain name at Domain-direct for identity protection and privacy.

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam? Tijdens de registratie van uw domeinnaam krijg je de keuze voor betaling via Ideal, Bank, Creditcard, Paypal of Overboeking.

Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam die je alleen kunt laten registreren via een provider. Deze kan verschillende extensies hebben zoals .nl, .com of .eu

Wat is een DNS

Wat is een DNS

DNS staat voor Domain Name System: een wereldwijd, gedistribueerde database en protocol. Elke machine op het internet heeft een IP-adres.

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Het internationale registratiesysteem van Internet-domeinnamen is in handen van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Dit is een non-profitorganisatie die gevestigd is in de Amerikaanse staat California. In 1986...

Persoonsdomeinnaam?

Persoonsdomeinnaam?

De persoonsdomeinnaam is in 2000 door de SIDN in het leven geroepen om particulieren de kans te geven om een .nl-domeinnaam te registreren. Doordat het sinds 2003 ook voor particulieren mogelijk is een gewone domeinnaam te registreren,...