Home » Blog » Voorkom een gehackte website

Voorkom een gehackte website

voorkom een gehackte website
Home » Blog » Voorkom een gehackte website

Als jouw website is gehackt dan kan dat enorme gevolgen hebben, niet alleen voor jouw bedrijf maar ook voor je bezoekers en klanten.

Wat is de oorzaak van een gehackte website

De belangrijkste oorzaak van een gehackte website is slecht onderhoud of helemaal geen onderhoud. En een tweede belangrijke oorzaak zijn verlaten plugins, deze worden niet meer ondersteund door de programmeur. Hackers misbruiken deze plugins om jouw site binnen te dringen en schade toe te brengen. Let dus altijd goed op welke plugins je installeert en of deze nog worden ondersteund door WordPress.

Zorg altijd voor een goede backup. Niet via een plugin, want ook die hebben vaak hun kwetsbaarheden, maar maak een backup via de server. Deze kun je zelf instellen qua periode en het aantal te bewaren backups. Ook het terugzetten kun je zelf eenvoudig uitvoeren.

Waarom hacken ze een website?

Dat heeft diverse redenen:
– ze plaatsen code zodat de website wordt doorverwezen naar hun malafide website
– ze stelen informatie zoals klantgegevens of betaalgegevens;
– ze versturen bulkmails vanaf jouw website;
– ze voeren phishing aanvallen uit vanuit jouw website;
– ze gebruiken jouw website om DDOS-aanvallen uit te voeren.
enz.

Neem het juiste pakket voor jouw WordPress website

Wordpress hosting

Heb je een WordPress website die nu draait op een webhostingpakket? Upgrade jouw pakket dan naar een WordPress pakket. Jouw website wordt op een speciaal daarvoor ingerichte server geplaatst. Dit pakket sluit ook totaal aan bij alle benodigde eisen voor een WordPress website of webshop en jouw website wordt sneller en is veel beter beschermd. Dit heeft gelijk ook voordelen voor de vindbaarheid in Google.

Onderhoud website

Onderschat het belang niet van het onderhouden van je website. De ontwikkelingen gaan tegenwoordig snel, de aanvallen worden vaker uitgevoerd en we merken ook dat de updates van software (thema’s, plugins) in frequentie flink zijn toegenomen. Het is helaas al lang niet meer zoals vroeger dat een gebouwde website gewoon kon blijven draaien zonder dat je er naar om hoefde te kijken.  Regelmatig onderhoud is daarom noodzakelijk geworden. Zorg voor het tijdig updaten van het CMS, thema en plugins en andere software die op jouw website draait. Hou ook je wachtwoorden sterk en veilig.

Wil je het onderhoud liever niet zelf doen?

Neem dan een voordelig onderhoudscontract voor jouw website af. Dit is snel geregeld en het geeft je rust. Er worden dan regelmatig backups gemaakt en jouw website wordt gemonitord en geüpdatet zodra het nodig is. Plugins worden gecheckt op veiligheid. Gaat er iets fout bij een update dan wordt dat ook direct hersteld. Ons doel is om jouw website veilig en beschikbaar te houden.

Is jouw website gehackt?

In het geval van een gehackte website is het belangrijk om zo spoedig mogelijk in actie te komen. Wij kunnen je helpen! Je kunt dan een ticket openen met een verzoek om hulp of bellen naar 073-8505242. Wij onderzoeken de website grondig en verwijderen alle verdachte code. Ook nemen we stappen om jouw website zo veilig mogelijk te maken om een nieuwe hack te voorkomen. De website wordt weer helemaal schoon opgeleverd. Tarief €145,00 ex btw.  garantie: 1 maand.

We hopen je met dit artikel bewust te hebben gemaakt hoe je kunt voorkomen dat je website wordt gehackt.  Wil je dat wij jouw website nakijken op veiligheid of heb je nog vragen? Maak hier een ticket aan.

Bellen kan ook: +31 73 8505242

Wil je direct contact met ons team?

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt z.s.m. bericht van ons.