Het laatste nieuws,

tips, informatie

voor een optimaal gebruik van onze diensten en producten

Voorkom een gehackte website

Is jouw domeinnaam nog vrij?

www.   

domein direct

Je hoeft echt geen IT expert te zijn om gebruik te maken van onze diensten. Dus heb je vragen over technische of administratieve zaken maak dan gebruik van het ticketsysteem. We helpen je snel! We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven, maar vaak is het sneller.

Als jouw website is gehackt dan kan dat enorme gevolgen hebben, niet alleen voor jouw bedrijf maar ook voor je bezoekers en klanten.

Wat is de oorzaak van een gehackte website

De belangrijkste oorzaak van een gehackte website is slecht onderhoud of helemaal geen onderhoud. En een tweede belangrijke oorzaak zijn verlaten plugins, deze worden niet meer ondersteund door de programmeur. Hackers misbruiken deze plugins om jouw site binnen te dringen en schade toe te brengen. Let dus altijd goed op welke plugins je installeert en of deze nog worden ondersteund door WordPress.

Zorg altijd voor een goede backup. Niet via een plugin, want ook die hebben vaak hun kwetsbaarheden, maar maak een backup via de server. Deze kun je zelf instellen qua periode en het aantal te bewaren backups. Ook het terugzetten kun je zelf eenvoudig uitvoeren.

Waarom hacken ze een website?

Dat heeft diverse redenen:
– ze plaatsen code zodat de website wordt doorverwezen naar hun malafide website
– ze stelen informatie zoals klantgegevens of betaalgegevens;
– ze versturen bulkmails vanaf jouw website;
– ze voeren phishing aanvallen uit vanuit jouw website;
– ze gebruiken jouw website om DDOS-aanvallen uit te voeren.
enz.

Neem het juiste pakket voor jouw WordPress website

Wordpress hosting

Heb je een WordPress website die nu draait op een webhostingpakket? Upgrade jouw pakket dan naar een WordPress pakket. Jouw website wordt op een speciaal daarvoor ingerichte server geplaatst. Dit pakket sluit ook totaal aan bij alle benodigde eisen voor een WordPress website of webshop en jouw website wordt sneller en is veel beter beschermd. Dit heeft gelijk ook voordelen voor de vindbaarheid in Google.

Onderhoud website

Onderschat het belang niet van het onderhouden van je website. De ontwikkelingen gaan tegenwoordig snel, de aanvallen worden vaker uitgevoerd en we merken ook dat de updates van software (thema’s, plugins) in frequentie flink zijn toegenomen. Het is helaas al lang niet meer zoals vroeger dat een gebouwde website gewoon kon blijven draaien zonder dat je er naar om hoefde te kijken.  Regelmatig onderhoud is daarom noodzakelijk geworden. Zorg voor het tijdig updaten van het CMS, thema en plugins en andere software die op jouw website draait. Hou ook je wachtwoorden sterk en veilig.

Wil je het onderhoud liever niet zelf doen?

Neem dan een voordelig onderhoudscontract voor jouw website af. Dit is snel geregeld en het geeft je rust. Er worden dan regelmatig backups gemaakt en jouw website wordt gemonitord en geüpdatet zodra het nodig is. Plugins worden gecheckt op veiligheid. Gaat er iets fout bij een update dan wordt dat ook direct hersteld. Ons doel is om jouw website veilig en beschikbaar te houden.

Is jouw website gehackt?

In het geval van een gehackte website is het belangrijk om zo spoedig mogelijk in actie te komen. Wij kunnen je helpen! Je kunt dan een ticket openen met een verzoek om hulp of bellen naar 073-8505242. Wij onderzoeken de website grondig en verwijderen alle verdachte code. Ook nemen we stappen om jouw website zo veilig mogelijk te maken om een nieuwe hack te voorkomen. De website wordt weer helemaal schoon opgeleverd. Tarief €145,00 ex btw.  garantie: 1 maand.

We hopen je met dit artikel bewust te hebben gemaakt hoe je kunt voorkomen dat je website wordt gehackt.  Wil je dat wij jouw website nakijken op veiligheid of heb je nog vragen? Maak hier een ticket aan.

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

Als je jouw website in Wordpress hebt gebouwd dan kan het helaas gebeuren dat berichten niet goed worden verzonden vanaf jouw website. Als dit het geval is op jouw website en Wordpress verstuurt geen mails, of deze worden als spam...

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Jouw Informatie komt op straat te liggen door een verlopen domeinnaam Je loopt het risico dat iemand de domeinnaam gaat registreren en zo vertrouwelijke informatie in handen krijgt.

Website maken

Website maken

Zelf een website maken We krijgen vaak de vraag wat nou precies het verschil is tussen HTML, een websitebuilder, Wordpress en alle andere vormen die je tegenkomt op het internet. In dit artikel leggen we uit op welke manieren je zelf een...

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration can be done directly with the application of a new domain name at Domain-direct for identity protection and privacy.

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam? Tijdens de registratie van uw domeinnaam krijg je de keuze voor betaling via Ideal, Bank, Creditcard, Paypal of Overboeking.

Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam die je alleen kunt laten registreren via een provider. Deze kan verschillende extensies hebben zoals .nl, .com of .eu

Wat is een DNS

Wat is een DNS

DNS staat voor Domain Name System: een wereldwijd, gedistribueerde database en protocol. Elke machine op het internet heeft een IP-adres.

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Het internationale registratiesysteem van Internet-domeinnamen is in handen van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Dit is een non-profitorganisatie die gevestigd is in de Amerikaanse staat California. In 1986...

Persoonsdomeinnaam?

Persoonsdomeinnaam?

De persoonsdomeinnaam is in 2000 door de SIDN in het leven geroepen om particulieren de kans te geven om een .nl-domeinnaam te registreren. Doordat het sinds 2003 ook voor particulieren mogelijk is een gewone domeinnaam te registreren,...