Het laatste nieuws,

tips, informatie

voor een optimaal gebruik van onze diensten en producten

Handel in domeinnamen floreert weer

Is jouw domeinnaam nog vrij?

www.   

domein direct

Je hoeft echt geen IT expert te zijn om gebruik te maken van onze diensten. Dus heb je vragen over technische of administratieve zaken maak dan gebruik van het ticketsysteem. We helpen je snel! We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven, maar vaak is het sneller.

Het kopen of verkopen van een domeinnaam ging nog nooit zo gemakkelijk en snel als nu. Dat concludeert domeinhandelplaats Sedo in haar jaarverslag. De verkoop van domeinnamen zit opnieuw flink in de lift. Bekijk hier welke domeinnamen vrij zijn https://www.domein-direct.nl

In 2010 verkocht Sedo in totaal 43.483 domeinnamen. Dat is een stijging van 12% ten opzichte van 2009. De verkoop leverde in totaal ruim 76 miljoen euro op. Dat is maar liefst 40% meer dan een jaar eerder.

De Duitse domeinhandelsite verkocht vorig jaar ook aanmerkelijk meer Nederlandse domeinnamen. Want hoewel de verkoop van alle domeinen 40% meer geld opbracht, was de omzetgroei bij de Nederlandse domeinen bovengemiddeld (58%, in totaal ongeveer 750.000 euro). In 2010 werden namelijk 445 .nl-domeinnamen door Sedo verkocht, terwijl dat er in 2009 nog 350 waren (zie grafiek onder het artikel).

Druppel op een gloeiende plaat
Toch stelt het .nl-domein nog niet zo veel voor in de totale handel van Sedo. Van de totale handelsomzet van Sedo wordt slechts 1% bijgedragen door de verkoop .nl-domeinen. Ook vergeleken met andere cc-tld�s, stelt de verkoop van Nederlandse domeinnamen bij Sedo niet zoveel voor. Slechts 3% van alle verhandelde cc-tld�s waren vorig jaar .nl-domeinnamen. Het overgrote deel (46%) wordt voor rekening genomen van Duitsland (.de-domeinen).

De gemiddelde verkoopprijs van een .nl-extensie steeg in 2010 naar 1686 euro, heeft Sedo berekend. De duurste .nl-domeinnaam bij Sedo was vorig jaar gezocht.nl. De uiteindelijke verkoopprijs is hiervan nooit bekendgemaakt.

Vaste prijs
Volgens Sedo is het opvallend dat steeds meer kopers een domein kopen tegen een vaste prijs. In 2009 deed slechts 6% dit. Vorig jaar kocht een kwart van de kopers een nieuw domein tegen een vaste prijs, zo blijkt uit het verslag (pdf).

Overigens was de meest verkochte extensie ook afgelopen jaar weer de .com-extensie. De gemiddelde prijs bij Sedo voor een .com-adres steeg in 2010 van 1849 euro tot 2387 euro. Dit is vooral te danken geweest aan de verkoop van het topdomein sex.com voor 13 miljoen dollar.

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres?

Heb jij al een onafhankelijk mailadres? Als jouw provider stopt met zijn diensten zoals bv xs4all of als je zelf wilt overstappen dan heb je direct een probleem.

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

WordPress verstuurt geen mails? Zo los je het op!

Als je jouw website in Wordpress hebt gebouwd dan kan het helaas gebeuren dat berichten niet goed worden verzonden vanaf jouw website. Als dit het geval is op jouw website en Wordpress verstuurt geen mails, of deze worden als spam...

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Voorkom een verlopen domeinnaam!

Jouw Informatie komt op straat te liggen door een verlopen domeinnaam Je loopt het risico dat iemand de domeinnaam gaat registreren en zo vertrouwelijke informatie in handen krijgt.

Website maken

Website maken

Zelf een website maken We krijgen vaak de vraag wat nou precies het verschil is tussen HTML, een websitebuilder, Wordpress en alle andere vormen die je tegenkomt op het internet. In dit artikel leggen we uit op welke manieren je zelf een...

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration

Anonymous domain registration can be done directly with the application of a new domain name at Domain-direct for identity protection and privacy.

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam?

Hoe betaal ik mijn domeinnaam? Tijdens de registratie van uw domeinnaam krijg je de keuze voor betaling via Ideal, Bank, Creditcard, Paypal of Overboeking.

Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam die je alleen kunt laten registreren via een provider. Deze kan verschillende extensies hebben zoals .nl, .com of .eu

Wat is een DNS

Wat is een DNS

DNS staat voor Domain Name System: een wereldwijd, gedistribueerde database en protocol. Elke machine op het internet heeft een IP-adres.

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Wie heeft het beheer van het domeinnaamstelsel?

Het internationale registratiesysteem van Internet-domeinnamen is in handen van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Dit is een non-profitorganisatie die gevestigd is in de Amerikaanse staat California. In 1986...