Met online webmail

blijf je altijd op de hoogte!

Via de browser overal je e-mail lezen en versturen

Online webmail bij je mail- of hostingpakket

Als je een hostingpakket hebt besteld dan wordt er voor jou al direct een info@ mailadres aangemaakt. Je ontvangt vervolgens de gegevens voor webmail. Ook ontvang je de servergegevens en poortnummers waarmee je jouw mailaccount kunt instellen op je computer, tablet of smartphone.

online webmailJe kunt kiezen voor installatie via POP3 of via IMAP. Bij POP3 wordt alle mail van de server afgehaald en wordt deze opgeslagen in jouw mailprogramma.
Bij IMAP blijft alle mail bewaard op de server. Voor POP3 en IMAP zijn alle gegevens hetzelfde maar gebruik je wel andere poortnummers.

Gebruik je webmail dan moet de mail dus wel op de server blijven staan. Hiervoor stel je bij de installatie in je mailprogramma in dat de mail niet via POP3 maar via IMAP moet worden opgehaald. Daarmee blijft alle mail bewaard op de server en wordt gesynchroniseerd met jouw mailprogramma. Alle ontvangen en verzonden mail kun je dan altijd zien op alle apparaten. Dat is handig!

Zo kun je makkelijk mobiel, zonder tussenkomst van je telefoon provider, e-mail versturen en ontvangen onder je eigen domeinnaam. Hou wel rekening met de opslagruimte van je pakket. Ruim regelmatig oude mail op of maak een lokale map aan en sleep de mail vanuit je inbox naar de lokale map op je computer.

Tips:

Webmail gebruiken

HOE?
Vul je domeinnaam in gevolgd door /webmail

Bijvoorbeeld:
https://domeinnaam.nl/webmail

Als je een doorverwijzing op je website hebt staan, gebruik dan de URL van je server, bijvoorbeeld:

serverx.domein-direct.nl/webmail

WAAR STAAN MIJN GEGEVENS?

Kijk in je account. Daar vind je informatie over jouw mailpakket.
Daarin staan de gegevens voor het inloggen in je webmail. Deze heb je ook per mail ontvangen.

Let op waar je webmail gebruikt: Als je een computer gebruikt in een open netwerk dan kunnen jouw gegevens worden gestolen en misbruikt.