Hoe zeg ik mijn domeinnaam en/of hostingpakket op? Stampa

• niet verlengen, domeinnaam niet verlengen, automatische verlenging domeinnaam, opzeggen domeinnaam, opzeggen, domeinnaam opzeggen, stoppen domein
  • 2

In je account kun je aangeven of je de domeinnaam of het pakket wel of niet automatisch wenst te verlengen per afloopdatum. Doe dit tijdig, dus binnen de opzegtermijn (voordat de nieuwe factuur wordt gemaakt).

Per mail ontvang je altijd bericht vooraf aan de verlenging van jouw domeinnaam, met de huidige status, zodat je nog actie kunt nemen als je dat wenst.

Je ontvangt dan geen factuur meer en je domeinnaam komt na de vervaldatum automatisch in quarantine. De domeinnaam is na de quarantineperiode door iedereen te registreren.

Wij houden altijd rekening met een opzegtermijn van 1 maand!

Instellen wel/niet verlengen domeinnaam

Login je account
Ga naar 'domeinen'
Je ziet een overzicht van al je domeinen.
Onder de domeinnaam zie je welke domeinen wel/niet verlengd gaan worden.
Klik op deze tekst (of op het radartje onder status) om het domein te beheren.
Vervolgens kies je in het menu onder 'beheren' -> 'Automatisch verlengen'.
Je ziet de huidige status.
Schakel verlengen uit als je de domeinnaam niet wenst te verlengen.

De functie "verlengen aan/uit zetten" werkt alleen als je nog niet in de maand voorafgaand aan de vervaldatum zit. In dat geval dien je eerst de openstaande factuur te voldoen.

Heb je een domeinnaam lange tijd gebruikt en daar ook mail op ontvangen? Dan is het aan te raden om de domeinnaam nog minimaal een jaar als houder aan te houden zodat anderen geen mail ontvangen die eigenlijk voor jou is bestemd.

Hosting opzeggen

Tussentijds opzeggen van de hosting kan buiten de opzegtermijn via "Mijn Account".

Klik op de button 'Hosting' - 'Mijn Hosting & services'.
Bij de hostingpakketten zie je de 'volgende verloopdatum' staan. Klik achter het betreffende pakket op de button 'actief'. Op de volgende pagina (Beheer product) kun je het pakkett beheren en zie je aan de linkerkant een menu. Klik onder "Uitvoeren" op "Vraag opheffing aan".  Vul de gegevens in, bevestig de opzegging en kies voor 'onmiddellijk' of 'op einde van de termijn'. Klik vervolgens op de button 'Vraag opheffing aan'. De opzegging wordt per e-mail bevestigd.

Hai trovato utile questa risposta?

« Indietro