Lees op deze pagina

Algemene Voorwaarden

voordat u onze diensten afneemt

Algemene Voorwaarden

 

Onze Algemene voorwaarden bieden duidelijkheid aan onze klanten. De meest belangrijke punten staan op deze pagina omschreven.
Lees hier onze uitgebreide algemene voorwaarden.

Plaatsen van de website

De inhoud van de website die je plaatst moet voldoen aan de Nederlandse wetgeving.
Hacking-activiteiten of andere inbreuk op de servers van Domein-Direct en derde is niet toegestaan.
Het verzenden van grote hoeveelheden ongevraagde e-mail (spam) is niet toegestaan.
Bij overtreding van of melding van abuse wordt uw site offline gezet.
We maken een backup van onze systemen, u bent zelf verantwoordelijk voor het activeren van uw website en email backup.

Dataverkeer Fair Use Policy

Domein-Direct hanteert geen technische beperking voor de toegestane hoeveelheid dataverkeer. Hiervoor geldt dat de gebruikte dataverkeer een wezenlijk onderdeel van de website dient te zijn (ter beoordeling van Domein-Direct). Bij forse overschrijdingen van het gemiddelde dataverkeer, doen wij u een voorstel wat beter aansluit op uw behoeften.

Wat is dataverkeer?

Dataverkeer hangt samen met de omvang en de populariteit van uw website. De hoeveelheid dataverkeer is de totale hoeveelheid bestanden (in megabytes) die per maand van uw website opgevraagd worden.

Een voorbeeld:
Een gemiddelde pagina van uw website is 500 kb groot (inclusief plaatjes). Stel verder dat een gemiddelde bezoeker 5 pagina”s bezoekt. U heeft 1000 website bezoekers per maand.
Uw website genereert dan 500 x 5 x 1000 = 2500.000 KB per maand, oftewel 2500 MB dataverkeer per maand.

Betaling en Overeenkomst

Domein-Direct werkt met real time registratie en geautomatiseerde opdrachtverwerking.

Uw betalingen zijn online en worden afgewikkeld door, met een keuze uit Creditcards, Ideal, Incasso of overboeking via uw bank.
Bij de betaalpagina gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Dit is uw digitale handtekening van de overeenkomst.
De opdracht wordt direct verwerkt en actief na ontvangst van betaling. Incasso en overboekingen nemen minimaal 2 dagen in beslag voor verwerking.
Van elke transactie ontvangt u een factuur via email en kunt u deze later raadplegen via “Mijn Account”.

Verlengen en einde looptijd

Op de “Mijn Account” pagina vindt u informatie over de looptijd van uw domeinnaam en de gekoppelde diensten. U ontvangt voor het einde van de looptijd een email met het verzoek om te verlengen. Maakt u geen gebruik van verlengen, dan zal de dienst 1 week voor het einde van de looptijd worden gestopt (soft quarantaine).

De opzegtermijn van een domeinnaam en hosting is 1 maand voor het einde van de looptijd.
Tussentijds opzeggen van een domeinnaam en hosting kan via “Mijn Account”.
Alle overeenkomsten worden 5 dagen voor de vervaldatum gestopt en niet stilzwijgend verlengd als je “automatisch verlengen” hebt stopgezet of als de factuur niet is voldaan.
Wie niet of te laat verlengt, is zijn domeinnaam, e-mail en website kwijt.
Binnen de quarantaineperiode van 40 dagen kunt u zich nog bedenken en de domeinnaam herclaimen. Hieraan zijn kosten verbonden.
De controle van uw id wordt gedaan op basis van het emailadres dat gebruikt is bij de registratie van uw domeinnaam.
In geval van abuse of het niet voldoen aan de Nederlandse wetgeving zal het account tijdelijk worden bevroren en kunt u geen acties ondernemen.

Verhuizen

Domeinnamen die met een actietarief zijn geregistreerd kunnen het 1ste jaar niet worden wegverhuisd. Verhuizen van een domeinnaam kan 30 – 60 dagen na de registratiedatum en tot 1 maand vooraf de afloopdatum, daarbuiten verstrekken wij geen verhuiscodes.
Het verstrekken van een verhuiscode staat gelijk aan per direct opzeggen en kan alleen worden opgevraagd door de houder van de domeinnaam.

Anonieme domeinnamen (privacy protect) kunnen niet worden verhuisd, ze moeten eerst op uw naam worden gezet. Na deze wijziging kunt u 60 dagen niet verhuizen.

Verplichting van de klant / opdrachtgever

De klant is verplicht:

  • haar gegevens volledig en correct te vermelden en actueel te houden. Bij ID protect / anonieme registratie worden deze gegevens niet gebruikt voor de registratie van een domeinnaam en/of diensten, maar vervangen door de bedrijfsgegevens van Anonieme Registratie.
  • bij een bestelling de betaalverplichting te voldoen.
  • zich akkoord te verklaren voor het verzoek tot een directe aanvraag / registratie van de domeinnaam en af te zien van het recht van ontbinding zodra de diensten zijn geleverd.
  • zijn systemen en programma’s zo in te richten dat noch de veiligheid, noch de beschikbaarheid van systemen hinder ondervinden..
  • Dos aanvallen en hackpogingen te melden bij support@domein-direct.nl.

Bij het niet nakomen van de Algemene Voorwaarden door de opdrachtgever is domein-direct.nl bevoegd zich het houderschap van de domeinnaam, met eventueel bijbehorende diensten, toe te eigenen.

Gekoppelde voorwaarden

De volgende voorwaarden zijn gekoppeld aan de algemene voorwaarden:
Privacy verklaring
Bewerkersovereenkomst