Een Wordpress website of webshop Print

• wordpress, ispconfig, installeren, website, website bouwen
  • 46

Zelf installeren

Nadat je Wordpress hebt geïnstalleerd (zelf via ISPConfig of via een verzoek aan ons om Wordpress te installeren) kun je jouw website gaan inrichten. Je hebt bij de installatie zelf een gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld. Dit heb je nodig om op jouw website in te loggen. Je kunt inloggen door achter jouw domeinnaam /wp-admin te zetten

Omdat je waarschijnlijk niet wilt dat bezoekers een website zien die nog niet af is, raden we aan om een maintenance-plugin te installeren. Hierin kan je vermelden dat de website momenteel wordt gebouwd en scherm je hem af voor de buitenwereld. In die tijd kun je aan je website werken. Zoek in het menu bij 'plugins' - 'nieuwe plugin' op het woord 'maintenance' en je komt diverse plugins tegen.

Na de installatie staat de standaard template van Wordpress op jouw website. Je kunt zelf een ander thema kiezen bij 'Thema's'.  Het inrichten van een Wordpress website is niet altijd zo eenvoudig. Het kan erg lastig zijn om een goed thema te vinden en om dit aan te passen. Ieder thema is tenslotte weer door iemand anders gemaakt. Soms moet je ook betalen als je de extra functies wenst die het thema biedt. Gratis thema's bieden niet altijd alle functies. Ook zijn thema's niet veilig als de webbouwer deze niet meer update als er bijvoorbeeld een nieuwe versie van Wordpress is uitgekomen. Het is dus belangrijk om met zorg een thema uit te kiezen.

Kant-en-klaar geinstalleerde Wordpress website

Heb je geen zin om het zelf te installeren of vind je het misschien allemaal te ingewikkeld? Je kunt dan ook kiezen voor een Wordpresspakket. Niet alleen wordt alles dan voor jou klaargezet maar jouw website wordt dan ook op een speciale server geplaatst met een optimale performance en die is voorzien van veiligheidseisen die een Wordpress website nodig heeft. Ook wordt jouw website ingericht met alle benodigde plugins en een thema waarmee je direct vooruit kunt.

Support

Heb je hulp nodig bij de installatie of heb je Wordpress-vragen dan kun je altijd contact met ons opnemen. Kleine vragen beantwoorden we gratis. Heb je een groter probleem of wil je liever een maatwerk oplossing?  Ook dat is mogelijk. Vraag hier advies!