PHP versie aanpassen طباعة

• PHP versie verhogen, php, php versie, wordpress php
  • 1

Indien je de melding krijgt via een nieuwsbericht dat er een nieuwe versie van PHP is geïnstalleerd dan kun je dit in je hostingpanel aanpassen zodat jouw website de laatste versie gebruikt. Let daarbij wel op of je website, thema en plugins daar goed mee omgaan. Maak daarom vooraf altijd een backup. Je kunt de backup via uw hostingpanel instellen. Dezelfde nacht zal dan de backup gemaakt worden.

WIJZIGEN PHP-versie

- Login je account bij domein-direct.nl

- Klik op de tab "Hosting"

- Kies het betreffende product / service (indien je er meer hebt) en klik erachter op 'actief'

- Scroll op het volgende scherm naar beneden en klik op de groene button "Hosting Control Panel openen"

- Je kunt direct op 'login' klikken.

- Lukt dat niet vul dan de gebruikersnaam IPSconfig en wachtwoord ISPconfig  in die vermeld staan op deze pagina.
Kun je daar niet mee inloggen dan heb je het wachtwoord waarschijnlijk gewijzigd. Neem contact met ons op zodat we de gegevens weer resetten.

- Er wordt nu een nieuw ISPconfig-scherm geopend.

ISPConfig

- Klik op de button "Websites"

- Je ziet dan een overzicht van uw website(s)

- Klik op het ID nummer van de website waarvan je de PHP-versie wilt wijzigen

- Vervolgens zie je de pagina ‘Webdomain’ met alle gegevens van jouw website

- Onderaan het scherm kun je bij PHP Versie klikken op het pijltje achter 'default'

- Alle mogelijke PHP-versies worden dan getoond

- Kies de gewenste versie en klik op "Opslaan"

- Wacht enkele momenten voordat de versie actief is (dit wordt bovenin het scherm aangegeven in rood)