Mailconfiguraties domein-direct.nl Print

• mail instellen, mail configuraties, mail configureren, mail
  • 120

Onderstaande E-mailconfiguraties zijn mogelijk bij Domein-Direct.nl. Afhankelijk van de beveiliging van je mail kun je kiezen uit een aflopende beveiliging zijnde SSL, STARTTLS of geen certificaat. Een foute combinatie van de poort en beveiliging zal een error geven.

IMAP-instelling (1) Gebruik bij voorkeur de IMAP-instelling met SSL voor het instellen van e-mail op je pc, tablet of smartphone. Hiermee blijft je e-mail beschikbaar op meerdere apparaten.

POP-instelling (2) Gebruik de POP-instelling alleen als je e-mailprogramma geen IMAP ondersteunt en je e-mails maar op één apparaat wilt lezen. In alle andere gevallen raden we je aan om IMAP te gebruiken. Gebruik POP en IMAP niet door elkaar op verschillende apparaten. Je e- mails blijven dan alleen op het apparaat met de POP-instellingen zichtbaar.

(1) IMAP (inkomende server)

(2) POP3 (inkomende server)

SMTP (uitgaande server)

Maak je keuze uit onderstaande opties

Maak je keuze uit onderstaande opties

Maak je keuze uit onderstaande opties

MET SSL SERVERPOORT 993
A gebruikersnaam:volledig e-mailadres
B wachtwoord: je e-mailwachtwoord
C server:serverx.domeinnaam.extensie *
D serverpoort: 993
type versleuteling: TLS/SSL
verificatie vereist: ja

MET SSL SERVERPOORT 995
A
gebruikersnaam:volledig e-mailadres
B wachtwoord: je e-mailwachtwoord
C server:serverx.domeinnaam.extensie *
D serverpoort: 995
type versleuteling: TLS/SSL
verificatie vereist: ja

MET SSL SERVERPOORT 465
A gebruikersnaam: volledig e-mailadres
B wachtwoord: je e-mailwachtwoord
C server:serverx.domeinnaam.extensie *
D serverpoort: 465
typversleuteling: TLS/SSL
verificatie vereist: ja

ZONDER SSL SERVERPOORT 143
A gebruikersnaam: volledig e-mailadres
B wachtwoord:je e-mailwachtwoord
C server:imap.domeinnaam.extensie **
D serverpoort: 143
type versleuteling: geen
verificatie vereist: ja

ZONDER SSL SERVERPOORT 110
A gebruikersnaam: volledig e-mailadres B wachtwoord: je e-mailwachtwoord
C server:pop3.domeinnaam.extensie **
D serverpoort: 110
type versleuteling:
geen verificatie vereist: ja

MET STARTTLS SERVERPOORT 587
A gebruikersnaam:volledig e-mailadres
B wachtwoord: je e-mailwachtwoord
C server: serverx.domeinnaam.extensie *
D serverpoort: 587
typversleuteling: STARTTLS
verificatie vereist: ja

A) gebruikersnaam: vul hier het volledige e-mailadres in. bijvoorbeeld -> info@janssen.nl ofinfo@pietersen.com

B) wachtwoord: vul hier het wachtwoord in behorend bij jouw mailadresDit heb je per mail ontvangen voor het info@ adres nadat het account is aangemaakt.

C) server:
* serverx.domeinnaam.extensie -> vervang dit door de server waar jouw hostingpakket op staat. Dezgegevens heb je per mail ontvangen en kun je ook terugvinden in je account bij het hostingpakket.
bijvoorbeeld: server5.domein-direct.nl, server1.domein-direct.nl, server4.web-direct.nl

** domeinnaam.extensie -> Vervang de domeinnaam en extensie door jouw domeinnaam en extensie.
bijvoorbeeld: smtp.janssen.nl of smtp.pietersen.com, imap.janssen.nl of pop3.pietersen.com

D) Serverpoort:
De keuze voor het soort beveiliging (SSL/STARTTLS/geen SSL) en het poortnummer horen bij elkaar

MET STARTTLS SERVERPOORT 587
A gebruikersnaam:volledig e-mailadres
B wachtwoord: je e-mailwachtwoord
C server: smtp.domeinnaam.extensie **
D serverpoort: 587
typversleuteling: automatisch
verificatie vereist: ja

ZONDER SSL SERVERPOORT 25
A
gebruikersnaam:volledig e-mailadres
B wachtwoord: je e-mailwachtwoord
C server: smtp.domeinnaam.extensie **
D serverpoort: 25 (dezpoort is vaak afgesloten door de internetprovider) typeversleuteling: geen
verificatie vereist: ja