E-mailrouting instellen voor gmail / google-apps via ISPConfig

In de volgende handleiding worden de stappen beschreven voor het toevoegen van DNS-records die e-mails routeren van een domein dat wordt beheerd in ISPConfig 3 naar google apps / gmail. In de gids wordt ervan uitgegaan dat je de dns-zone voor je domein al hebt ingesteld in ispconfig.

Log in op ISPConfig, klik op het pictogram van de DNS-module in de bovenste navigatiebalk, open vervolgens de instellingen van de DNS-zone die je naar google wilt omleiden en klik op het tabblad "records". Je zou een soortgelijke recordlijst moeten zien:

Verwijder nu de bestaande MX-record en de "mail" A-Record. Voeg vervolgens de volgende nieuwe records toe:

CNAME-record:

Hostnaam: e-mail
Doel: ghs.google.com.

MX-records:

example.com. ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
voorbeeld.nl. ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 20
example.com. ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 30
voorbeeld.com. ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM. 40
voorbeeld.com. ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM. 50

BELANGRIJK: Alle volledige domeinnamen zoals "ghs.google.com." moet eindigen met een punt, als de punt ontbreekt, wordt de naam behandeld als subdomein van de zone.

De resulterende recordlijst zou er als volgt uit moeten zien:

• e-mail, Google, mx records, cname, dns