Als de oude host geen autorisatiecode naar je opstuurt of de domeinnaam niet vrijgeeft voor verhuizing dan kun je via de whois nakijken wie de uitgever is van de domeinnaam.

Je kunt dan een E-mail sturen naar de uitgever van de domeinnaam. Voor een .nl domeinnaam is dat de SIDN.nl, voor een .com domeinnaam is dat https://whois.icann.org, voor een .eu domeinnaam is dat www.eurid.eu

Wanneer je de situatie uitlegt dan zijn ze meestal wel bereid om de code te versturen en de domeinnaam vrij te geven.