Mijn mail wordt als spam gezien of komt niet aan

Ook als je mailing aan de voorwaarden voldoet kan het voorkomen dat het in het spamfilter terecht komt, zeker bij gratis providers zoals Hotmail of Gmail.
Bij Hotmail en soms ook bij Google belanden mails al direct in de spamfolder als het afzenderadres onbekend is en niet in de contactenlijst staat.

Spamfilters worden steeds strenger. Dat is helaas nodig, want spammers worden steeds slimmer. Gelukkig heb je er wel meer invloed op dan je misschien denkt.

Maak een Hotmail- en Gmailaccount aan en stuur een mail naar deze E-mailadressen.

Kijk daarna in jouw hotmail- of Gmail-account naar de header van de door jouw verzonden E-mail.

In de Mail Headers vind je bij veel providers meer informatie over de spamscore die het bericht heeft gekregen. Dit ziet er ongeveer zo uit :

X-Spam-Status: No, hits=-0.4 tagged_above=-999.0 required=5.0: tests=BAYES_00, FROM_NO_USER, HTML_80_90, HTML_IMAGE_ONLY_16,: HTML_MESSAGE
Achter “tests” staan de kenmerken die in jouw mail zijn gedetecteerd. Er bestaan duizenden van deze kenmerken: sommige geven strafpunten (mail lijkt op spam), andere geven bonuspunten (mail lijkt niet op spam). Wanneer je mail boven een bepaald aantal strafpunten uitkomt, zal de mail worden geweigerd (vaak 5 strafpunten). In dit geval zijn de volgende kenmerken gedetecteerd :

BAYES_00
De Bayes check (een controle op spam-achtige woorden) heeft 0% spamwoorden gevonden. Hiervoor ontvang je bonuspunten.

FROM_NO_USER
In de headers van de door jouw verzonden mail zit een fout in de From regel, waarvoor je strafpunten ontvangt.

HTML_80_90
De mail bestaat voor 80 tot 90% uit HTML codes, een kenmerk van spam mail.

HTML_IMAGE_ONLY_16
De mail bestaat voornamelijk uit afbeeldingen, ook een kenmerk van spam.

HTML_MESSAGE
De mail is opgesteld in HTML, dit geeft een (zeer kleine) indicatie van spam.

Nu zou deze mail in dit geval door het filter komen, maar voor alle zekerheid kun je de hoeveelheid afbeeldingen en html beperken en de From-regel aanpassen.
De kenmerken zijn eindeloos. Een goede methode om de details van een kenmerk (tag) te vinden is bij Google te zoeken op het kenmerk en “spamassassin”.

Als je vanuit je website mail verstuurt zorg dan de afzender goed is! Deze moet hetzelfde zijn als het webadres van waaruit je mailt. Veel providers controleren of de afzender bestaat.

Het toevoegen van SSL geeft veiligheid aan jouw website. DKIM zorgt voor veiligere E-mail. Met SSL en DKIM zien partijen als Hotmail en Gmail je ook als veiligere partij.

Check hier of jouw e-mail spam bevat: https://www.mail-tester.com/

Kom je er niet uit, vraag dan hulp aan bij onze support afdeling door een ticket te openen of via deze link https://www.domein-direct.nl/account/submitticket.php?step=2&deptid=1

Wij hebben een aanvullende service waarbij je de garantie krijgt dat de E-mail altijd wordt afgeleverd. De kosten van deze service zijn 2,99 Euro per maand. meer lezen https://www.domein-direct.nl/account/store/email-services

• hotmail, spam, mail komt in spamfolder, mail komt niet aan