Beveilig je website en E-mail met SSL ( HTTPS ) Print

• SSL, beveiliging, Let's Encrypt, beveiligen website, beveiligen, groen slotje, https
  • 719

Let's Encrypt is een open certificaat autoriteit door de non-profit Internet Security Research Group.
Zij geven SSL certificaten uit ter beveiliging van je website. Dit is nu nog gratis en wordt daarom ook door ons voorlopig nog gratis geleverd.

Je kunt het certificaat zelf activeren via je "Hosting Control Panel"

Hoe ga je naar het Hosting Control Panel
Ga er direct naartoe via de link die je bij het aanmaken van je pakket hebt ontvangen via de mail.
Of neem de volgende stappen:
- login je account bij domein-direct.nl
- klik op de button 'hosting'
- klik op actief achter het betreffende hostingproduct
- klik op de button 'hosting control panel openen'

Hosting Control Panel
- ga naar websites en klik op de domeinnaam
- op de tab 'domein' vink je SSL en Let's Encrypt aan
- op de tab 'redirect' vink je http naar https aan
- klik op 'opslaan' om de instellingen te bewaren

Je kunt ook een verzoek sturen naar https://www.domein-direct.nl/account/submitticket.php?step=2&deptid=3
De support afdeling zal het dan voor je activeren.

De website wordt vervolgens beveiligd met SSL.

Geen slotje op de pagina?

Krijg je geen slotje te zien op je pagina maar is SSL wel geïnstalleerd? Vaak heeft dat te maken met afbeeldingen op je pagina. Deze hebben dan nog een verwijzing met http:// in de pagina staan. Kijk in de brontekst van de pagina en zoek naar http://. Vervang deze door https:// . Je kunt bij websites met een CMS ook de afbeelding opnieuw plaatsen.

Bedrijven

PS: Voor bedrijven / stichtingen die persoongegevens opslaan adviseren wij een SSL certificaat op naam. Deze kun je als aanvulling op het hostingpakket bestellen.

Het verschil met Let's Encrypt is dat de registratie van het SSL certificaat op naam van het bedrijf komt te staan en als veiligheidskeurmerk dient. De naam kan openbaar opgezocht worden.

Ha estat útil la resposta?

« Enrere