ICANN Print

  • domeinnaam
  • 221

Bij registratie van (top level) domeinen is het mogelijk dat je een E-mail ontvangt van ICANN waarin wordt gevraagd om jouw E-mailadres te bevestigen.

ICANN is de wereldwijde overkoepelende organisatie voor de registratie van onder andere .com domeinnamen.

Zij sturen e-mails omtrent de verlengdatum van domeinen met de volgende extensies: .com, .net, .org, .info, .jobs,  .biz, .name, .mobi, .asia, .xxx en .pro. Deze emails worden als herinnering verzonden door ICANN, hierop hebben wij zelf geen invloed.

Eenmalige verificatie
In overeenstemming met de regelgeving van ICANN, de overkoepelende organisatie voor gTLD's (generic top level domains), is het van belang dat jouw e-mailadres eenmalig geverifieerd wordt. Dit is vereist voor extensies zoals .com, .org, .net en .info.

E-mail verificatie is van toepassing:

  • Wanneer je een gTLD domeinnaam registreert met een e-mailadres wat nog niet is geverifieerd.
  • Als bij een contactwijziging van de houdergegevens een nieuw e-mailadres wordt gebruikt.

Let op: e-mail verificatie is vereist binnen 15 dagen.

Het verifiëren van je e-mailadres is zeer belangrijk, aangezien ICANN zonder validatie verplicht is het domein te schorsen. Jouw domeinnaam wordt dan tijdelijk onbereikbaar. Dit wordt in de WHOIS gegevens aangegeven met de status clienthold.

Waarom ontvang ik een ERRP-email van ICANN?
De ICANN herinnert je ook aan een komende vervaldatum van jouw domein. Deze berichten kun je ter kennisgeving aannemen.
Je hoeft je geen zorgen te maken over de verlenging van jouw domeinnamen. Dit wordt door Domein-direct.nl verzorgd en niet door ICANN.

Waarom ontvang ik een WDRP-email van ICANN?
WDRP betekent Whois Data Reminder Policy en is onderdeel van het beleid van ICANN ter verbetering van de houdergegevens van geregistreerde domeinnamen/

Je bent verplicht om ervoor te zorgen dat de houdergegevens van een domein actueel zijn. Om je eraan te herinneren deze gegevens te controleren en waar nodig aan te passen stuurt ICANN je jaarlijks een e-mail met de actueel geregistreerde gegevens. 

Deze emails hebben als afzender: do_not_reply@whoisreminder.info. Het onderwerp is: ICANN WDRP for the domain [uwdomeinnaam].[extensie] ([datum])

Als je constateert dat deze gegevens onjuist of onvolledig zijn kan je dit aanpassen via ons controlepaneel. Zijn alle gegevens nog correct? Dan kan je deze e-mail negeren.
Was dit antwoord nuttig?

« Terug