Wordpress 5.6

Indien je een Wordpress website hebt dan heb je vast al gezien dat er een nieuwe versie is uitgebracht Voordat je deze update gaat uitvoeren willen we je informeren over de impact ervan en wat je kunt doen.

Wordpress 5.5. gaf best wel wat problemen en deze kunnen we ook bij Wordpress 5.6 verwachten.
Heb je een ouder thema of oudere plugins dan kan het zijn dat deze niet meer goed werken na de update.Wordpress is namelijk de jQuery bibliotheken aan het updaten (van 1.12.4 naar 3.5.1 !) en dat kan verrassende resultaten geven voor jouw website.

Updates zijn belangrijk!

Lees hier een eerder geschreven artikel over waarom updates belangrijk zijn en waarom je ze altijd moet uitvoeren.

Maak een backup!

Voordat je de update van Wordpress draait zorg je dat je de backup-functie van jouw hostingpakket hebt aangezet.  Lees hier hoe je dat via het Hosting Control Panel kunt doen.

De backup maakt een kopie van alle bestanden en van de database. Dat neemt ruimte in van jouw hostingpakket dus zorg ervoor dat je pakket groot genoeg is om je website veilig te houden.

Wil je lokaal een backup opslaan dan raden wij de plugin duplicator aan. Nadat je daarmee een backup hebt gemaakt kun je de aangemaakte bestanden opslaan op je computer. Vervolgens kun je het aangemaakte pakket verwijderen evenals de plugin. Het terugzetten van deze backup is wat lastiger, maar je hebt dan in ieder geval altijd een kopie van jouw website veilig op je computer staan.

Update direct na een Wordpress update jouw thema en plugins zodat deze compatible zijn met de nieuwe Wordpress versie.

Bij de nieuwe update wordt ook een nieuw thema van Wordpress geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je maximaal 2 thema's (1 actief en 1 niet actief als herstelthema) en 1 childthema in je library hebt staan. Verwijder alle andere niet gebruikte thema's. (Dit kun je eenvoudig doen door op het thema te klikken en onderin op 'verwijderen' te klikken.)

Test je website

Test je website goed om te zien of alles nog goed werkt. Zeker als je ook een webshop hebt is het zinvol om het hele bestelproces zelf uit te voeren zodat je zeker weet dat alles nog goed functioneert.

Automatische updates

Wordpress geeft je nu de mogelijkheid om Major en Minor updates automatisch uit te voeren.
Het kan handig zijn, maar het is niet altijd verstandig. Minor updates zijn vaak veiligheidsupdates, deze zijn dus wel belangrijk om snel door te voeren. Maar een Major update is een ander verhaal. Je weet niet waneer deze update precies plaatsvind en je kunt dan ook niet zorgen voor een goede backup vooraf. Denk dus goed na voordat je hiervoor kiest. 

Updateservice

Vind je updates vervelend en zie je er tegen op? Je kunt dan ook gebruik maken van een onderhoudsabonnement. We controleren jouw website regelmatig, voeren updates en backups uit en zetten deze terug indien nodig. Je hoeft je dan alleen nog bezig te houden met de inhoud van jouw website en hebt geen zorgen meer over de veiligheid. Lees meer over webmasterhulp en onderhoud op deze pagina.Zaterdag, Dezember 12, 2020

« Terug