Via het ISPconfig Hosting Panel kun je de DNS - E-mail - Webhosting - Backups - Apps instellen

In het webhostinggedeelte kun je een automatisch backup instellen voor je website en databases.
Let wel op dat dit wordt opgeslagen op jouw hostingruimte. Je kunt dit echter altijd uitbreiden indien nodig.

Backup aanzetten:

- Klik op de grote button "Hosting"
- Kies het betreffende pakket en klik op de button 'actief'
- Je komt dan in het scherm waarop meer informatie staat over het pakket
- Klik op de groene button "Login Hosting Panel"

- Je komt dan in het inlogscherm van ISP Config
- De gebruikersnaam en wachtwoord zijn al ingevuld dus klik op "Login"
- Ga naar "Websites"
- Klik op de domeinnaam
- Je ziet dan tabs staan "Domein" "Redirect" "SSL" "Statistieken" en "Backup"
- Klik op "Backup"
- Vul hier de Backup interval in en het aantal exemplaren welke je wenst te bewaren
- De bestanden en de database komen in aparte backups te staan
- Wil je deze later restoren dan klik je op de button "restore" voor de files en/of database
- Het rode waarschuwingslichtje geeft aan wanneer het klaar is.
  • backup, ispconfig, restore backup