DNS instellen Print

• DNS, DNS records, DNS instellen, google site verificatie
  • 222

Log direct in je ISPconfig panel (deze gegevens heb je ontvangen bij het aanmaken van je hostingpakket).
Of login je account bij domein-direct.nl en klik dan bij ''Mijn hosting' op de button "Actief" achter het betreffende pakket. Klik onderin op de button "Hosting Control Panel openen".

(Vanaf dit punt start het filmpje)

DNS type records

• A: Voor het koppelen van een IPv4 adres aan een hostnaam
  • AAAA: Voor het koppelen van een IPv6 adres aan het hostnaam.
  • CNAME: Voor het koppelen van een ander (sub)domein aan een hostnaam.
  • MX: Voor het afleveren van de mail aan een mailserver voor het hostnaam.
  • TXT: Van origine voor het toevoegen van leesbare tekst in DNS records, maar ook voor SPF.
  • SRV: Een SRV-record wordt gebruikt om de locatie van servers of bepaalde diensten te definiëren.
  • DNSSEC: Een domeinnaam die eigen nameservers gebruikt beveiligen met DNSSEC.

Hostname, adres data, TTL

• Hostname of subdomein Hier geef je aan voor welk subdomein het record is, bijv “www” voor www.uwdomeinnaam.nl.
  • Een leeg veld Staat voor de kale domeinnaam (uwdomeinnaam.nl)
  • Type record A, AAA, CNAME, MX, TXT, SRV
  • Points to IP4 adres, IP6 adres, hostname, domeinnaam
  • TTL Time To Live, kies uit bv 3600 (1 uur), 21600 (6 uur), 43200 (12 uur) of 86400 (24 uur).

Uitgebreide opties

• Voor uitgebreide instellingen zoals een DKIM, DMARC, SPF, of instellingen voor o.a. Google, iCloud etc raadpleeg je onze online helpdesk of vraag het aan Support.
  • Wil je de domeinnaam doorsturen naar een URL bijvoorbeeld https://www.persoonlijkdomein.nl gebruik dan het doorstuurpakket.

Hou er rekening mee dat het tot maximaal 4 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd.Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Hierop hebben wij helaas geen invloed.