Mail lezen en verzenden via de browser (webmail) Print

• webmail, roundcube webmail, roundcube
  • 119

Wat is webmail?

Webmail is een manier om direct te communiceren met de server waarop jouw e-mail of hostingpakket is aangemaakt.
Via de internetbrowser (Internet explorer, safari, Google chrome, brave browser, enz.) kun je jouw mail op iedere computer of smartphone lezen of versturen.

Wanneer kan ik webmail gebruiken?

Je kunt gebruik maken van webmail zodra er een e-mailadres is aangemaakt.
Je hebt dan het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord nodig om in te loggen.

Bij het bestellen van een e-mail- of hostingpakket wordt er automatisch een info@ e-mailadres voor je aangemaakt.
De gegevens daarvan ontvang je op het mailadres waarmee je jouw account bij domein-direct.nl hebt aangemaakt.

Je kunt daarna eventueel ook zelf nieuwe mailadressen toevoegen. Deze kun je ook via webmail benaderen.

Hoe ga ik naar mijn webmail?

Vul achter jouw domeinnaam /webmail in  (bijvoorbeeld: http://www.jouwdomein.nl/webmail)

Je komt dan in het inlogscherm en vult daar de volgende gegevens in:

• je gebruikersnaam: dat is het aangemaakte e-mailadres (bijvoorbeeld info@jouwdomein.nl)
  • het wachtwoord: het wachtwoord behorend bij dit e-mailadres (*******)

Via webmail kun je ook diverse zaken instellen zoals een out-of-office melding en diverse veiligheidsinstellingen.
Download hiervoor onze uitgebreide handleiding.