Website & E-mail niet bereikbaar?

 • Zaterdag, 30th September, 2023
 • 13:02nm

Heb je ooit gehad dat je website of e-mail niet leek te werken, maar je wist niet zeker of het aan jouw kant lag of dat de server offline was? In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt controleren en delen we handige tools om te ontdekken of anderen jouw website wel kunnen zien. Ontdek snel of je website of e-mail echt offline is of dat er iets anders aan de hand is!

Wat is een geblokkeerd IP-adres?
Een IP-adres is als een uniek identificatienummer voor uw computer of apparaat wanneer het verbinding maakt met internet. Soms kan het gebeuren dat  vanwege beveiligingsredenen een bepaald IP-adres blokkeert. Dit kan ervoor zorgen dat u uw website niet kunt bekijken en geen e-mail kunt ontvangen of verzenden.
 
Waarom uw IP-adres mogelijk is geblokkeerd
 • Foutieve wachtwoordinvoer:
  Als je meerdere keren een verkeerd wachtwoord invoert bij het proberen in te loggen op uw website  en e-mail kan het beveiligingssysteem je IP-adres automatisch blokkeren na bijvoorbeeld drie mislukte pogingen.
Hoe te controleren of uw IP-adres is geblokkeerd:
 • Gebruik een andere internetverbinding
  Probeer de website te openen via een andere internetverbinding, zoals mobiele data (wifi uitzetten). Als je de site kunt zien, is jouw IP-adres geblokkeerd.
 • Vraag iemand anders om te controleren
  Vraag een vriend, familielid of collega om uw website te openen op hun apparaat. Als het voor hen werkt en niet voor jou, kan dit wijzen op een IP-blokkering.
 • Controleer met DownForEveryoneOrJustMe.com
  Bezoek [DownForEveryoneOrJustMe.com] en voer de URL van je website in. Deze website geeft aan of je website wereldwijd bereikbaar is of dat er mogelijk een probleem is dat verder onderzocht moet worden.
 • Continue websitebewaking met gratis tools
  Maak gebruik van onze gratis website-bewakingsdienst. Hiermee kunt je jouw website continu laten bewaken. Je ontvangt waarschuwingen als de website offline gaat, wat je in staat stelt snel in te grijpen en eventuele problemen op te lossen.

Neem contact met ons op

 • Als je na 1 uur gewacht te hebben nog steeds problemen hebt.
 • Een blokkade is vaak tijdelijk.
 • Als je denkt dat jouw IP-adres is geblokkeerd
  Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je IP-adres controleren en, indien nodig, deblokkeren.
 • Geef je IP-adres door
  Als je contact met ons opneemt, is het handig om je IP-adres door te geven. Je kunt dit doen door online te zoeken naar “Wat is mijn IP-adres?” en het resulterende nummer aan ons door te geven.

Als jouw website wereldwijd offline is
Als je bovenstaande tips hebt opgevolgd en jouw website offline is en je niet zeker weet wat te doen, staan we altijd klaar om je te helpen. We begrijpen dat een goed functionerende website cruciaal is voor jouw online aanwezigheid en bedrijfssucces.

« Terug