Een hostingpakket kiezen voor uw bedrijf en website

 • Zondag, 30th September, 2018
 • 12:42nm

Als het gaat om het lanceren van een website, is er een groot verschil tussen huren (saas) en kopen.

De meeste zakelijke websites zijn huurders, wat betekent dat ze een stukje webhostingruimte afnemen bij een provider in plaats van op een eigen computer die eigendom van het bedrijf is. Dit scenario, ook wel 'shared hosting' genoemd, biedt betrouwbaarheid, beveiliging en prestaties voor een relatief lage prijs.

Maar shared hosting is misschien niet geschikt voor elk bedrijf. Sommige websites hebben meer ruimte nodig om goed te werken, snellere toegang, hoge beveiliging voor een juiste werking. In dat geval kan een dedicated server of een cloud VPS "virtual private server" - een term die wordt gebruikt om een ​​afzonderlijke server of computer te partitioneren om meer als een afzonderlijke fysieke computer te werken - een betere oplossing zijn.

Shared hosting is de meest betaalbare van de drie opties. De service kosten zijn tussen de  2 en 15 Euro per maand. Het prijsverschil weerspiegelt meestal de kwaliteit en beschikbaarheid van klantenondersteuning en de bereidheid van de bedrijven om tijdens het eerste jaar geld te verliezen op uw account.

Voor 7.50 tot 150 Euro per maand kan een virtual private server, die zich als een dedicated server gedraagt, de uwe zijn. Voor degenen die meer prestaties nodig hebben dan shared hosting kan bieden maar nog steeds kostengevoelig zijn, is dit de manier om te gaan.

Dan begint dedicated hosting - dat wil zeggen, het besturen van je eigen fysieke computer - meestal bij 50 Euro per maand of 600 Euro per jaar en gaat van daaruit verder. Het is duurder, maar je krijgt een server-klasse machine, gevestigd in een datacenter met snelle, redundante internetverbindingen en ondersteunend personeel om alles up-and-running te houden.

Als je nog steeds niet zeker weet wat je moet kiezen, zijn hier vijf vragen om over na te denken:

 1. Hoeveel bezoekers krijg je? 
  Als u verwacht dat uw site duizenden bezoekers per dag ontvangt, heeft u minimaal een virtuele privéserver (Cloud VPS) nodig.
 2. Zul je een aanzienlijk bedrag online verkopen? 
  Als u klanten weigert omdat uw site te traag is, kunt u overwegen om naar een grote virtuele of dedicated server te gaan. Naast de benodigde bronnen is de snelheid van het laden van pagina's belangrijk. Als uw site traag aanvoelt, betaalt u dit waarschijnlijk met verloren verkoop kansen.
 3. Hoe kritisch is uw website uw missie? 
  Ben je afhankelijk van je website voor verkoopleads? Met shared hosting zal het lukken. Maar snellere pagina's laden kan u helpen om uw lead-capture snelheden te verbeteren en kan zelfs uw Google-ranking helpen. Dus weeg de voors en tegens van een basisplan versus de volgende stap omhoog, en ga vanaf daar. 
 4. Heb je veel video- of audio-inhoud? 
  Streaming video en audio kost veel bronnen en bandbreedte. Als bezoekers aan uw site afstemmen, heeft u een virtuele of dedicated server nodig.
 5. Wat kan uw bedrijf betalen? 
  Afhankelijk van de complexiteit van uw site, is een service van 3 Euro per maand wellicht alles wat u nodig hebt. Maar als u op uw site vertrouwt voor een belangrijke bron van inkomsten, kan het verbeteren van de kwaliteit een betere keuze zijn.

Bij domein-direct kunt u starten met shared hosting en doorgroeien naar een Cloud VPS server of een dedicated server, zonder dat u zichzelf zorgen hoeft te maken over de continuiteit van uw business.

« Terug