Het KNGF heeft geconstateerd dat veel websites geen SSL-certificaat (er staat geen slotje voor de url -> https:// en slotje) hebben.

Websites die dit niet hebben en wél via de site aan patiënten vragen gegevens in te vullen, lopen het risico dat onbevoegden mee kunnen kijken naar deze informatie. Niet alleen is dat schadelijk voor de reputatie van onze beroepsgroep, maar ook voor uw relatie met patiënten. En, u loopt het risico een boete te krijgen.

Het KNGF heeft beveiliging van patiëntgegevens hoog in het vaandel staan, vandaar dat wij u dringend vragen onderstaande informatie te gebruiken om –waar nodig- de beveiliging van uw website met voorrang te optimaliseren.

Is een SSL verplicht voor een praktijk die via de website geen gegevens (welke dan ook) aan patiënten vraagt?

Als u via uw site geen gegevens aan een bezoeker vraagt, is een SSL (https:// en slotje) in principe niet verplicht..... echter SSL is toch aan te raden omdat sommige browsers (waaronder Google Chrome) al geruime tijd bezoekers van een site zonder https:// de waarschuwing tonen dat de betreffende site niet veilig is. Geen gewenst signaal bij de totstandkoming van een vertrouwensrelatie! Tenslotte worden sites zonder https:// door Google achtergesteld in de ranking.

Wat moet u doen als u geen SSL certificaat hebt?

Als u via de site bezoekers vraagt gegevens (welke dan ook) achter te laten, raden wij u aan DIRECT de beheerder van de site opdracht geven die pagina of dat formulier off-line te zetten en pas weer te ontsluiten als het SSL certificaat is geïnstalleerd.  Laat ook uw ontevredenheid blijken als de beheerder u niet heeft gewaarschuwd of heeft verzuimd u te adviseren om een SSL certificaat te installeren om een boete of imagoverlies te voorkomen!Maandag, September 4, 2017

« Terug