Als de oude host geen autorisatie code naar u opstuurt of de domeinnaam niet vrijgeeft voor verhuizing dan kunt u via de whois nakijken wie de uitgever is van de domeinnaam.
U kunt dan een E-mail sturen naar de uitgever van de domeinnaam. Voor een .nl domeinnaam is dat de SIDN.nl, voor een .com domeinnaam is dat https://whois.icann.org, voor een .eu domeinnaam is dat www.eurid.eu

Wanneer u de situatie uitlegt dan zijn ze meestal wel bereid om de code te versturen en de domeinnaam vrij te geven.