SPF - DKIM en DMARC instellen

Hier leggen we uit hoe je in je hostingpanel ISPconfig de SPF - DKIM en DMARC kunt instellen.

Stap 1:

Log in op Domein-direct.nl https://www.domein-direct.nl/clientarea.php

S
tap 2:

Selecteer de tab diensten en kies -> beheren bij het gewenst pakket.

Stap 3:

Selecteer de button Hosting control panel openen. Nu kunt u automatisch inloggen of u de inloggegevens.
Kunt u niet inloggen of krijgt u een foutmelding, maak dan een helpticket aan via de tab ondersteuning -> helpticket -> helpticket aanmaken

Stap 4:

In ISPconfig gaat u naar DNS -> DNS zones -> zone domeinnaam -> records ->
voor spf maakt u een TXT record aan hostnaam is uw domeinnaam. en tekst is v=spf1 a mx include:_spf.google.com ~all
voor DKIM gaat u naar E-mail -> Email domein -> domeinnaam -> DKIM -> enable DKIM -> selector = default ->  klik op generate DKIM key
voor DMARC gaat u naar DNS -> DNS zones -> zone domeinnaam -> records -> DMARC -> DNS DMARC Record -> selecteer activate en save.

Er is veel detail informatie beschikbaar over SPF - DKIM en DMARC via https://internet.nl , hier kunt u ook controleren of uw instelingen correct zijn.