Hoe stel je de DNS in voor het gebruik van een eigen thuisserver?

Wil je vanaf thuis hosten dan zijn er de volgende mogelijkheden:

(Zoek eerst het IP-adres van je thuisserver op.)

• Vanuit een domeinnaam: Volg stap A
  • Vanuit een hostingpakket: Volg stap B
  • Indien je ook de Nameserver wilt aanpassen (dan wordt alles doorverwezen): Volg dan stap C

Stap A - vanuit een domeinnaam:

Na het inloggen via www.domein-direct.nl kom je in uw account

In “mijn account”  klik je op de button “domeinen”

Hier staat een verzameling van alle domeinen.

Klik op het icoontje achter de betreffende domeinnaam.

Klik in het menu aan de linkerkant op de tab “DNS beheer”
Pas achter A (Address) het IP adres aan.
Klik op “Wijzigingen opslaan”

Stap B - vanuit een hostingpakket:

(de webmail is dan niet meer bereikbaar vanuit je domeinnaam maar via het serveradres.
Deze server is vermeld bij de hostinginformatie die u per e-mail heeft ontvangen). https://server:8080/webmail

Na het inloggen via www.domein-direct.nl komt u in uw account

In “mijn account” klik je op de button “Hosting”

Hier staat een verzameling van alle pakketten.

Kies het betreffende pakket en klik op het icoontje erachter.

Klik op de groene button “ Login Hosting Panel”
Klik op het tabblad “DNS”

Klik op de domeinnaam (onder zone)

Klik op de pagina “DNS Zones” op het tabblad “records”

Klik dan op “www” van het A-record

Pas daar het IP adres aan en druk op “Opslaan”

Als je ook het hoofddomein wil doorverwijzen pas je ook bij Type “A” - de domeinnaam” het IP-adres aan (data)
U kunt nu uitloggen,

Stap C - Nameserver

De standaard nameserver is nu ingesteld op onze DNS.

Wil je dit aanpassen naar een eigen nameserver dan kun je dat doen via het menu aan de linkerkant “Nameserver”.

De wijzigingen kunnen snel gaan maar het kan ook uren duren. Het hangt af van de kabelprovider hoe snel het gaat.

Je kunt dit volgen bij https://www.whatsmydns.net

Dan zie je realtime waar de DNS al is doorgevoerd.