Wordpress in een submap doorverwijzen naar het hoofd domein

Wanneer je WordPress installeert in een submap in ‘web’, dan wordt je website niet direct zichtbaar voor bezoekers die je site via de hoofddomeinnaam bezoeken. Je kunt dit met een paar stappen zelf aanpassen

Bijvoorbeeld, jouw WordPress website is te vinden via de URL: http://www.domeinnaam.nl/blog/ en je wilt natuurlijk dat bezoekers de site direct kunnen vinden via: http://www.domeinnaam.nl/. Je kunt jouw gehele website verplaatsen naar de hoofdmap, maar dat is bewerkelijk en je moet dan mogelijk nog veel interne links en de afbeeldingen wijzigen om je website goed weer te geven.

Het is eenvoudiger om de website ook in de map laten staan en met onderstaande stappen de mapnaam uit de URL verbergen. Dit heeft verder geen nadelen, bijvoorbeeld voor je vindbaarheid in zoekmachines.

WordPress settings wijzigen

1
Log in op het admin-gedeelte van jouw WordPress-installatie.

2
Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Settings’

3
Vul onder “WordPress address (URL)” de URL in waar jouw WordPress-installatie te vinden is, in dit voorbeeld: http://www.domeinnaam.nl/blog

4
Vul onder ‘Site address (URL)’ de URL in van je website, in dit voorbeeld: http://www.domein.nl

5
Klik op ‘Save Changes’

Bestanden wijzigen en verplaatsen

6
Kopieer (niet verplaatsen!) de index-file genaamd ‘index.php’ van je installatiemap (in dit geval /blog) naar ‘httpdocs’ en open deze in een tekst-editor en zoek onderstaande regel op
require('./wp-blog-header.php');

7
Wijzig deze regel vervolgens naar:
require('./blog/wp-blog-header.php');
(waarbij /blog de mapnaam is waarin de WordPress-installatie is geplaatst). Je site zou nu zichtbaar moeten zijn via de hoofddomeinnaam.

Wijzigingen bevestigen in WordPress

8
Log in op het admin-gedeelte van WordPress.

9
Klik in het menu aan de linkerkant op Settings > Permalinks en sla deze pagina op.

De site zou nu bereikbaar moeten zijn via je hoofddomeinnaam.