E-mail instellen mac book

Voorbeeld voor het instellen van de E-mail met POP3.

LET OP: Voordat je mail kunt instellen op de Mac moet je eerst E-mailadressen (A) met wachtwoord (B) hebben aangemaakt via ISPConfig.
Instructies video -> https://youtu.be/56zN_YjWxvQ

De gegevens van de inkomende server (C) en uitgaande server (D) met bijbehorend poortnummer zijn voor iedere domeinnaam anders en staan vermeld in je account. Deze heb je ook in de E-mail ontvangen bij het aanmaken van het pakket.

https://youtu.be/eF7oS1RX8SQ

Mail instellen op de Mac  ( IMAP en SSL)

Start mail op
Klik op accounts
Kies "Voeg andere account toe"
Kies "Mail-account"
Vul een Naam naar keuze, Het E-mailadres (A) en wachtwoord (B) toe en klik op Log in.
Je krijgt dan een melding, die kun je negeren
Vul dan het scherm in met de volgende gegevens:
- E-mailadres (A)
- Gebruikersnaam: (A)
- Wachtwoord (B) (is al ingevuld)
- Type account: IMAP
- Server inkomende mail: (C) (b.v. server1.web-direct.nl of server5.domein-direct.nl)
- Server uitgaande mail: (D) b.v. server1.web-direct.nl of server5.domein-direct.nl)

Klik op login

Vink Mail en Notities aan en kilk op "Gereed"
Sluit het venster.

Heb je problemen met verzenden en ontvangen van de mail controleer dan het volgende:

- Ga naar Mail
- Kies "voorkeuren"
- Kies het betreffende account in het menu aan de linkerkant
- Kies dan het tabje "Serverinstellingen"
- Vink bij Server inkomende e-mail (IMAP) het vakje uit voor "Beheer verbindingsinstellingen automatisch"
- Vul poort 993 in. Vink Gebruik TLS / SSL aan.
- Vink bij Server uitgaande e-mail (SMTP) het vakje uit voor  "Beheer verbindingsinstellingen automatisch"
- Vul poort 465 in. Vink Gebruik TLS/SSL aan.
- Klik op "Bewaar"