Auteur Topic: 7 tips voor een tabletvriendelijke webshop  (gelezen 3223 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 274
  • Karma: 0
    • E-mail
7 tips voor een tabletvriendelijke webshop
« Gepost op: 23 februari 2013, 10:49:15 »
www.domein-direct.nl :7 optimalisatietips voor u op een rijtje gezet.

Het aantal tablets in Nederland groeit. Het aantal tabletgebruikers in Nederland is in een jaar tijd met 2,5 miljoen toegenomen tot een totaal van 4,3 miljoen mensen, een groei van zo’n 150 procent. Daarnaast groeien de online aankopen via tablets in Nederland zeer snel. Een tabletvriendelijke webshop is dan ook essentieel voor online retailers.


Tip 1: pas de webshop aan voor 'portrait viewing' en 'landscape viewing'
Gebruikers wisselen vaak van schermhouding, van portrait viewing (verticaal) naar landscape viewing (horizontaal) en vice versa. Webwinkeliers dienen hun site aan te passen aan dit gedrag, zodat de gebruiker altijd een optimale lay-out te zien krijgt.

Tip 2: plaats een afbeeldingcarrousel op de homepage
Door het plaatsen van een afbeeldingcarrousel kan de gebruiker langs de artikelen uit de webshop kan swipen en extra informatie over de producten te zien krijgt. Carrousels bestaan meestal uit twee of meer slides die al dan niet automatisch bewegen op de homepage.

Tip 3: maak de navigatie zo duidelijk mogelijk
Het wordt afgeraden om dropdown menu’s en andere ‘moeilijke’ navigatiemogelijkheden in de tabletversie van de shop te plaatsen. De gebruiker wil namelijk een zo duidelijk mogelijk menu zien, zonder verborgen links. Losse navigatiebuttons zijn daarbij het beste voor de tablet.

Tip 4: plaats teasers op de homepage naar content dieper in de webwinkel
Om een overvloed aan informatie op de homepage van de webshop te vermijden, kunnen webwinkeliers hier een aantal korte teasers plaatsen naar content die zich dieper in de webshop bevindt. De afbeeldingcarrousel is hier onder andere een goed middel voor. Gebruikers kunnen vanaf een 'schone' homepage via de teasers al swipend, tappend en scrollend bij de juiste informatie en producten komen.

Tip 5: gebruik grote buttons voor calls-to-action
Grote buttons dragen bij aan de verkoop van artikelen. Buttons als ‘plaats in winkelmand’ dienen zo groot mogelijk te worden gemaakt, zonder de content van de pagina te verstoren.

Tip 6: maak het lettertype van de webshop groter
Kleine lettertypes zijn zowel tijdens desktop gebruik van de webshop als op tablets niet wenselijk. Zorg ervoor dat het lettertype van de tabletversie van de webwinkel zo groot mogelijk is, zonder daarmee de lay-out van de pagina te verstoren.

Tip 7: zorg ervoor dat gebruikers niet hoeven te ‘pinchen’
Duidelijk leesbare content zorgt ervoor dat gebruikers niet hoeven te pinchen tijdens een bezoek aan de webshop. Pinchen is het verkleinen of vergroten van afbeeldingen of stukken tekst op een website. Door buttons, lettertypes en afbeeldingen groot genoeg te maken voor de tablet, hoeft de consument geen extra handelingen te verrichten om de content te kunnen lezen.
 


webmaster
www.domein-direct.nl