Auteur Topic: verhogen internetveiligheid voor consumenten  (gelezen 4085 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 271
  • Karma: 0
    • E-mail
verhogen internetveiligheid voor consumenten
« Gepost op: 12 december 2009, 20:08:04 »
Verbeteren van de internetveiligheid  
Het opgerichte Platform Internetveiligheid stelt zich ten doel een structurele bijdrage te leveren aan het verbeteren van de internetveiligheid voor de consument/internetgebruiker. Het platform streeft naar een agenderende- en voorbeeldfunctie door maatschappelijke trends te signaleren en te vertalen naar concrete initiatieven. Hiervoor worden door deelnemende partijen afspraken gemaakt over verschillende onderwerpen. De focus van het platform ligt daarbij op het verhogen van internetveiligheid onder andere ter voorkoming van strafbare en/of onrechtmatige zaken bezien vanuit het perspectief van de consument/internetgebruiker. Naast de aanpak van de verspreiding van kinderporno via internet staan ook onderwerpen als, phishing in Nederland, opsporing versus privacy en ‘hotspots’ op de agenda. 
 
Brede verantwoordelijkheid 
SIDN is één van de marktpartijen die meedoet in het Platform Internetveiligheid. Roelof Meijer, Algemeen Directeur van SIDN: “Ik vind het onderwerp belangrijk omdat het gaat over de kwaliteit van het grootste en meest omvattende communicatiemedium in onze geschiedenis, het medium dat cruciaal is in ons dagelijks leven; privé en zakelijk. Wij doen mee omdat wij een belangrijke technische en administratieve rol vervullen met het management van .nl-domeinnamen, maar onze verantwoordelijkheid breder zien dan alleen die rol. Wij zijn in een positie om een bijdrage te leveren aan open toegang voor iedereen tot het internet en het verhogen van de kwaliteit en de veiligheid van het gebruik.” 
 
Concrete resultaten  
Om het platform de gewenste daadkracht en slagkracht te geven is gekozen om met een beperkt aantal deelnemende partijen van start te gaan (o.a. KPN, UPC, Ziggo, Microsoft en SIDN). De samenstelling van het platform is in samenspraak met de partijen gemaakt op basis van de positie van de partijen in de markt, diversiteit wat betreft positie in de keten, bereidheid tot actieve participatie en hun relatie met andere partijen die betrokken kunnen worden bij de werkzaamheden. Het platform streeft naar transparantie, daarom komen vergadernotulen, afspraken en gespreksverslagen voor iedereen beschikbaar. Meijer: “Ik beschouw het internet als ’s werelds meest succesvolle samenwerkingsproduct ooit. Het verhogen van de kwaliteit en veiligheid moet ook een gezamenlijke inspanning zijn om te kunnen slagen. Ik zie dat de betrokken partijen zeer gecommitteerd zijn en verwacht dat we via het platform die gezamenlijke inspanning een impuls geven en daadwerkelijk de kwaliteit en de veiligheid van het internet in Nederland zullen verhogen. Concrete resultaten dus!”

Groet,
Webmaster http://www.domein-direct.nl