Auteur Topic: Registratie .nl-domeinnamen sneller en eenvoudiger  (gelezen 3749 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 271
  • Karma: 0
    • E-mail
Registratie .nl-domeinnamen sneller en eenvoudiger
« Gepost op: 12 december 2009, 20:05:19 »
De registratie van .nl-domeinnamen gebeurt via het zogeheten ‘Domeinregistratiesysteem’ (DRS). In de afgelopen maanden is er door sidn hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe versie van het registratiesysteem, DRS5. In februari 2010 nemen wij het nieuwe systeem in gebruik. Alhoewel deze verandering met name impact heeft voor de registrars van SIDN en alles wat er ‘achter de schermen’ gebeurt, zal ook u, als domeinnaamhouder, dan wellicht iets merken van de veranderingen.
 
Geen formulieren meer  
Met de invoer van het nieuwe systeem vervalt de verplichting om bij een aantal belangrijke wijzigingen in uw domeinnaam een getekend formulier in te dienen bij uw registrar. Denk hierbij aan het verhuizen van een domeinnaam naar een andere registrar, het wijzigen van de domeinnaamhouder of het opheffen van uw domeinnaam. Deze mutaties kunnen straks eenvoudiger en sneller worden doorgevoerd.
Een opheffing of een wijziging van eigenaar van een domeinnaam kan vanaf februari zonder getekend formulier door uw registrar worden doorgevoerd. Voor het verhuizen van een domeinnaam naar een andere registrar gebruikt u straks een autorisatiecode die u opvraagt bij uw ‘oude’ registrar. Met deze wijziging sluit SIDN zich aan bij veel andere grote registries in de wereld zoals .eu, .com en .org die op dezelfde wijze te werk gaan. 
 
Sneller  
Het huidige registratiesysteem werkt voornamelijk via een e-mailinterface, wat betekent dat er voor iedere mutatie e-mailberichten verzonden worden tussen uw registrar en SIDN. Tussen het ontvangen van het bericht van de registrar en het verzenden van reactie van SIDN zit een bepaalde wachttijd. Meestal is deze slechts een paar minuten, maar als er erg veel berichten tegelijk binnenkomen bij SIDN kan de wachttijd weleens oplopen. In DRS5 maakt de registrar een directe verbinding met SIDN en krijgt hij direct antwoord als hij bijvoorbeeld uw nieuwe domeinnaam registreert. De procedure voor het aanvragen, opheffen of het wijzigen van een domeinnaam verloopt straks dus sneller.
Kortom, u kunt een aantal positieve veranderingen tegemoet zien die bijdragen aan een snellere en meer eenvoudige registratie van .nl-domeinnamen. Binnenkort leest u meer op deze website over de gewijzigde procedure voor het verhuizen van domeinnamen. Voor vragen kunt u terecht bij uw registrar. 

Groet,

Webmaster http://www.domein-direct.nl