Auteur Topic: Webdesign met een Appel Iweb software  (gelezen 6622 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 272
  • Karma: 0
    • E-mail
Webdesign met een Appel Iweb software
« Gepost op: 29 juni 2009, 13:47:36 »
Een eigen website ontwerpen lijkt misschien moeilijk, maar met iWeb voor Appel gebruikers is het allemaal z� voor elkaar. Allereerst kies je een thema voor je site. Daarna pas je die aan met je eigen foto's, filmpjes, tekst en widgets. Is je site naar wens, dan zet je hem op MobileMe of een andere hostingserver zoals http://www.domein-direct.nl . iWeb geeft bovendien Facebook een seintje als je site verandert, en voegt meteen ook een link toe aan je profiel zodat je vrienden op de hoogte blijven.

De ideale website maak je gewoon zelf
 
Een Mac en iWeb '09.* Meer heb je niet nodig om je eigen website te ontwerpen en online te zetten. Om te beginnen kies je een door Apple ontworpen thema. Elk thema bevat bij elkaar passende lettertypen, achtergronden en kleuren, zodat je site een coherent geheel vormt.

Daarna kies je een paginasjabloon. iWeb bevat sjablonen voor een welkomstpagina, een pagina met persoonlijke informatie en pagina's voor je foto's, films, blogs en podcasts. Je kunt zoveel pagina's maken als je wilt.

Vervolgens is het tijd om je site inhoudelijk aan te passen. iWeb bevat daarvoor een aantal eenvoudig te gebruiken functies. Wil je foto's of films op je site zetten, dan sleep je die naar de pagina. Je tekst typ je in de tekstvakken. Passen je foto's niet, dan kun je ze uitsnijden of roteren. En wil je ze van een masker voorzien, dan behoort ook dat tot de mogelijkheden. Html-codes invoegen hoeft niet meer. En een ingewikkeld ontwerpprogramma kopen is ook niet nodig. Kortom, niets staat een supercoole website nog in de weg.

Meer informatie vindt je op http://www.apple.com/nl/ilife/iweb/
« Laatst bewerkt op: 20 mei 2014, 00:45:09 door Domein-Direct »