Auteur Topic: Homepage het begin  (gelezen 5604 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 274
  • Karma: 0
    • E-mail
Homepage het begin
« Gepost op: 16 juli 2008, 20:24:34 »
Uw eigen homepage kunt u op twee manieren maken. U kunt zelf uw pagina coderen in HTML met een editor of u kunt uw homepage maken met een WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor. Beide manieren hebben zijn voor -en nadelen.

Een groot nadeel van zelf HTML leren schrijven is, dat het wel even duurt voordat u iets behoorlijks op het scherm kunt toveren. Een groot voordeel is echter dat u, wanneer u goed thuis bent in HTML of XHTML en CSS, alles en dan ook echt alles kunt maken zoals u dat wenst. Bovendien bent u dan in staat HTML code die u van anderen mag gebruiken zonder problemen toe te passen op uw eigen homepage of website. Voor het zelf coderen in HTML heeft u een tekst editor nodig. De tekst editor Kladblok die standaard in Windows aanwezig is voldoet voor de eerste stappen prima.


Wanneer u minder ambitieus bent en gewoon snel resultaat wilt zien dan kunt u het beste een WYSIWYG editor gebruiken. Het omgaan met een WYSIWYG editor is vrij snel onder de knie te krijgen. U hoeft zich daarbij geen zorgen te maken over de HTML code, want die schrijft het programma voor u. Een nadeel van veel van deze editors is dat ze bar slechte code schrijven. Een gunstige uitzondering daarop is de gratis WYSIWYG editor http://www.mozilla-nl.org/producten/nvu/ die ook in een Nederlandse versie verkrijgbaar is.

Uw eigen homepage op internet zetten
Wanneer u tevreden bent over het resultaat van uw inspanningen wordt het tijd om de homepage op internet te zetten. We spreken dan van uw pagina's uploaden naar uw schijfruimte op internet. Doorgaans zult u uw homepage moeten uploaden met een FTP(File Tranfer Protocol) programma. Een goed en gratis FTP programma voor het uploaden van uw homepage is Filezilla. Voor Filezilla is een prima Nederlandse handleiding beschikbaar op het internet.

Voordat u gaat uploaden moet u nog een paar dingetjes goed controleren. Zorg dat u altijd ��n bestand hebt met de naam index.html. Deze moet in de hoofdmap op uw schijfruimte staan. Vanaf deze pagina verwijst u doormiddel van links naar de rest van uw pagina's als u die heeft. Als laatste, benoem al uw pagina's en mapnamen met kleine letters. Unix-servers zijn hoofdlettergevoelig. Het gebruik van hoofdletters in bestands -en mapnamen zou vreemde gevolgen kunnen hebben.

Een eigen domeinnaam voor uw homepage.
Wanneer uw homepage op internet staat kunt u doormiddel van het internetadres dat u van uw hosting provider hebt gekregen uw pagina bekijken. Vaak is het internetadres dat u krijgt niet echt makkelijk te onthouden. Ook hier is eenvoudig iets aan te doen door het aanvragen van een domeinnaam. Een domeinnaam mag u zelf verzinnen. Voor het aanvragen van een domeinnaam moet u normaal gesproken betalen.

Benodigdheden voor een eigen homepage
Om een eigen homepage te maken heeft u een computer, een internetverbinding en schijfruimte op internet nodig zodat uw homepage bezocht kan worden. Meestal krijgt u van uw internetprovider de beschikking over schijfruimte voor uw homepage. Meer gegevens hierover zijn doorgaans te vinden op de website van uw internetprovider.
« Laatst bewerkt op: 20 mei 2014, 00:45:29 door Domein-Direct »