Auteur Topic: KvK inschrijven, dan eerst je domeinnaam claimen.  (gelezen 5162 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 272
  • Karma: 0
    • E-mail
KvK inschrijven, dan eerst je domeinnaam claimen.
« Gepost op: 29 juli 2014, 15:41:56 »
Een bedrijf starten begint met een goede bedrijfsnaam.
Bedenk een naam die herkenbaar is, blijft hangen en aangeeft wat u te bieden heeft.
Bij Domein-direct kunt een Bedrijfsnaam check doen om te controleren of uw handelsnaam nog vrij is als domeinnaam. Zie www.domein-direct.nl/kvk.php

Wanneer een domeinnaam claimen?
Doe dit voordat u een nieuwe Bedrijfsnaam vastlegt in het KvK Handelsregister of als u een bestaande bedrijfsnaam wilt veranderen. Ook als u een tweede handelsnaam wilt toevoegen aan uw bestaande inschrijving.

Waarom?
Het KvK register is openbaar dus voor iedereen te bekijken, claim daarom eerst uw domeinnamen .nl .com .eu voordat u gaat inschrijven.

Het komt namelijk regelmatig voor dat een gekozen bedrijfsnaam of handelsnaam niet meer beschikbaar is als domeinnaam. Dan heeft een inschrijving bij de Kvk geen zin.
Is de naam wel vrij voor inschrijving en nog niet als domeinnaam geregistreerd voor het internet dan is haast geboden, omdat er genoeg domeinkapers zijn die uw naam ongevraagd vastleggen en deze voor veel geld aan u en de concurrentie aanbieden.

Zo zien we ook dat bestaande bedrijfsnamen en bijbehorende domeinnamen in andere extensie worden geclaimd door domeinkapers.
Ons advies is daarom, eerst je bedrijfsnaam claimen in de meestvoorkomende extensies zoals .nl .eu .com om er zeker van te zijn dat u geen valse start maakt.

Daarnaast geeft een bedrijfsnaam (domeinnaam) check een goede indicatie of het zinnig is om de naam te gebruiken als bedrijfsnaam.
Een veel gebruikte naam of look a like naam zorg er voor dat u weinig tot niet opvalt.

Succes met inschrijven.
Webmaster
www.domein-direct.nl
« Laatst bewerkt op: 29 juli 2014, 15:44:03 door Domein-Direct »