Auteur Topic: Handige tools voor Twitter  (gelezen 3071 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 272
  • Karma: 0
    • E-mail
Handige tools voor Twitter
« Gepost op: 10 december 2012, 23:36:09 »
Er zijn voor Twitter vele speciale tools en apps op de markt, die het gebruik leuker, makkelijker en professioneler maken. Vaak zijn ze ook voor andere sociale media in te zetten. 3 experts selecteerden 9 handige tools voor Twitter.

1. Hootsuite
Zo ongeveer de beste social media-tool voor gebruik binnen een bedrijf. Verschillende mensen (en afdelingen, zoals marketing, verkoop, enz.) kunnen een account aanhouden. Met de gratis versie kunt u de profielen van 5 sociale media-netwerken bijhouden (bijv. Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en Reddit). U ziet ook statistieken van uw berichten. Apps voor alle mobiele platforms (Android, Blackberry, iOS, Windows).


2. Topsy
Real-time overzichten van de onderwerpen die in conversaties het meest genoemd worden. Met de Pro-versie kunt u aan de hand van grafieken volgen in welke discussies uw product of dienst voorkomt. Analyseer wie de experts zijn op uw vakgebied, wat uw concurrenten op social media doen.


3. Tweetreach
Met Tweetreach kunt u het bereik van een tweet meten. U kunt zoeken op sleutelwoord (keyword), gebruikersnaam, URL, tekst of zinsnede. De betaalde versie biedt permanente statistieken. De gratis versie biedt slechts een momentopname.


4. Manageflitter
Met Manageflitter kunt u meerdere sociale media-netwerken bijhouden. Uniek zijn de uitgebreide mogelijkheden om uw volgers te analyseren. Ook kunt u uw berichten inplannen en krijgt u suggesties voor de beste tijdstippen om ze te versturen.


5. Bit.ly
7In een tweet kunt u maar een beperkt aantal tekens kwijt, waardoor er weinig ruimte is voor linkjes. Bit.ly helpt in dat geval door de links flink in te korten. Bovendien: Bit.ly bewaart de linkjes en kan ze ook rubriceren.


6. Crowdbooster
Plan uw tweets. De gratis versie doet dat voor een dag. Met de betaalde versie kunt u tweets over een langere periode inplannen. Crowbooster biedt ook een overzicht van het bereik van uw tweets.

7. Followerwonk
Wie zijn uw volgers? Waar wonen zij? Wanneer zijn zij actief op Twitter? Rubriceer uw volgers op basis van hun tweets. Vergelijk Twitter-accounts, zodat u filters kunt aanbrengen.


8. Tweetcaster
Een van de betere Twitter-apps voor mobiel (iOS, Android, Blackberry en Windows). Biedt een aantal unieke extra's, zoals door u zelf in te stellen meldingen voor tweets van bepaalde personen en Zip it! Onwelgevallige taal kunt u 'zippen', zodat het niet meer zichtbaar is.


9. Buffer
Als ondernemer heeft u het te druk om de hele dag te twitteren. Maar er zijn momenten waarop u bepaalde artikelen of misschien wel foto's of video's wilt delen met anderen. Maar niet alles tegelijk! Dan is Buffer handig: wanneer u daar 'updates' aan toevoegt, verspreidt de tool uw berichten gelijkmatig over de dag. Buffer doet dus de planning voor u. Er zijn extensies voor de volgende drie browsers: Chrome, Firefox en Safari.

Webmaster
www.domein-direct.nl

Auteur: Flip Schultz