Auteur Topic: Nieuwe top level domeinnamen voor bedrijven  (gelezen 3984 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 274
  • Karma: 0
    • E-mail
Nieuwe top level domeinnamen voor bedrijven
« Gepost op: 15 januari 2012, 09:50:00 »
Uw bedrijfsnaam koppelen aan een domeinnaam van bijvoorbeeld uw bedrijfstak of woonplaats? Dat wordt binnen afzienbare tijd mogelijk. ICANN, de internationale organisatie die verantwoordelijk is voor domeinnamen en adressering op internet, heeft namelijk besloten de zogenoemde top level domeinen uit te breiden.

Bedrijfsnaam als top level domeinnaam
Tot nu toe waren er slechts 22 top level domeinnamen, zoals .nl, .com, .org en dergelijke. Op zijn vroegst begin volgend jaar komen daar naar verwachting honderden nieuwe bij. Grote bedrijven en organisaties kunnen dan in plaats van bedrijfsnaam.nl ook hun bedrijfsnaam als top level domein aanvragen: .bedrijfsnaam.

Aanvankelijk zullen die domeinnamen op het hoogste niveau alleen voor kapitaalkrachtige partijen weggelegd zijn, aangezien er per registratie $185.000 wordt gevraagd. Bovendien moeten aanvragers het beheer (juridisch en technisch) van een top level domein (TLD) op zich nemen.

Waarom voor u belangrijk?
Naast de reeds bestaande extensies als .com, .org en .net, is het straks niet alleen mogelijk om bijvoorbeeld een extensie als .unilever of .overheid te registreren, maar ook domeinnamen in het Arabisch, het cyrillisch schrift en andere niet westerse talen.
 
Daarnaast kunnen ook geografisch geori�nteerde domeinen voor steden en regio's worden geregistreerd.
 
 
Die laatste mogelijkheid maakt het ook interessant voor kleinere bedrijven en instellingen, omdat bijvoorbeeld extensies als .amsterdam of .rotterdam geregistreerd kunnen worden.
 
De geregistreerde eigenaren van dergelijke extensies kunnen op hun beurt zogenoemde second level domeinen aanbieden. Laatstgenoemde domeinnamen zullen waarschijnlijk hetzelfde gaan kosten als de huidige domeinnamen (om en nabij de � 10,-).
 
Daardoor is straks een domeinnaam als www bedrijfsnaam.amsterdam te koop. Ook kunnen netwerken worden opgezet waaronder franchiseorganisaties, bedrijfstakken en beroepsorganisaties worden samengebracht.
 
Voordelen
Zichtbaarheid en herkenbaarheid van de 'community' op het wereldwijde internet;
Een eigen, veilig en betrouwbaar internetlabel, dat herkenbaar is voor de doelgroep en duidelijkheid verschaft;
De mogelijkheid om specifieke diensten en toepassingen aan te bieden voor de doelgroep van de 'community'.
Advies
Informeer in uw eigen bedrijfstak of beroepsorganisatie welke plannen er op dit gebied bestaan.

Webmaster
www.domein-direct.nl
« Laatst bewerkt op: 20 mei 2014, 00:54:15 door Domein-Direct »