Auteur Topic: Een eigen website  (gelezen 3466 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 274
  • Karma: 0
    • E-mail
Een eigen website
« Gepost op: 28 augustus 2011, 14:56:33 »
Het bouwen en onderhouden van een goede website is als het aannemen van een verkoopbuitendienst medewerker; het kan een van de allerbelangrijkste stappen in de communicatie van je onderneming naar de buitenwereld toe worden. Het is noodzakelijk en bepaalt een belangrijk deel van je imago.

Een website als extra marketing medewerker. Maar dan wel een die niet ziek wordt, meerdere mensen tegelijkertijd te woord kan staan, altijd even gemotiveerd is en ook 's avonds en in het weekend voor het zelfde tarief blijft werken.

Een eigen website is voor het overgrote deel van de ondernemingen van vandaag niet meer weg te denken. Een freelancer laat zijn portfolio en referenties zien. Een detaillist zijn openingstijden en aanbod. Een dienstverlener zijn kennis en expertises. Alle ondernemingen kunnen het tevens zien als extra uitgebreid visitekaartje. Maar er is meer. Een website die goed opgezet is, kan een goede positionering krijgen in zoekmachines, kan gebruikt worden om mee te adverteren op het internet via e-mail marketing of adverteren in zoekmachines en kan bij diverse Startpaginas worden aangemeld om zo extra bezoekers te genereren.

Een professioneel e-mail adres
Tevens komt bij een website een professioneel e-mail adres. Een e-mail adres met @jebedrijfsnaam.nl staat toch professioneler dan @provider.nl, is minder aan limieten gebonden en heeft ook nog het voordeel dat bij een eventuele verhuizing van provider het e-mail adres gewoon meegenomen kan worden. Zo hoef je nooit meer te wisselen van e-mail adres.

Zaken waarop gelet moet worden bij (het starten van) een eigen website:

1.Domeinnaam
Een domeinnaam is vaak de handelsnaam van de onderneming. Mocht dit niet zo zijn, dan is het kiezen van de juiste domeinnaam soms een langdurig en lastig proces. De waarde van de domeinnaam kan flink oplopen indien de naam zelf al mooie trefwoorden of een juiste uitstraling heeft. klik hier om te zoeken www.domein-direct.nl


2.Webhosting
Webhosting is een dienst op het internet die aan particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud. Het Engelse woord hosting wordt ook veelvuldig in het Nederlands gebruikt en is in het Nederlands een synoniem voor webhosting.


3.CMS systeem
Een eigen website zelf onderhouden. Dat kan met cms systemen. Cms staat voor content management systems en alhoewel cms systemen in de eerste dagen van het internet nog ontzettend ongebruiksvriendelijk waren en ontzettend duur in aanschaf en het aanpassen zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende cms systemen bij gekomen waarbij er zelfs al tientallen open source cms systemen bij zijn gekomen.


4.Zoekmachines
Tegenwoordig zijn, voor veel websites, zoekmachines de belangrijkste manier van het krijgen van bezoekers. Een website helemaal optimaliseren voor zoekmachines is soms een hele klus en niet voor elke website weggelegd. Het is wel een punt om even over na te denken. Worden zoekmachines een belangrijke factor bij deze website? Zo ja: wil je voor elke bezoeker los betalen of ook in de normale niet-gesponsorde resultaten terecht komen? Want in dat laatste geval moet met vele zaken rekening gehouden worden.

webmaster www.domein-direct.nl