Auteur Topic: Domeinnaam van uw bedrijf registreren  (gelezen 4024 keer)

Domein-Direct

  • Forumbeheerder
  • Senior
  • *****
  • Berichten: 272
  • Karma: 0
    • E-mail
Domeinnaam van uw bedrijf registreren
« Gepost op: 11 april 2010, 21:21:02 »
Registratie domeinnaam
Als u een website wilt opzetten, dan kiest u een domeinnaam (internetadres). De aanvraag ervan verloopt via de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). U vraagt de domeinnaam niet aan bij de SIDN, maar bij een aanbieder van domeinnamen ('www.domein-direct.nl'). SIDN controleert niet of de domeinnaam inbreekt op het merkenrecht of handelsnaamrecht van een ander bedrijf. U heeft hierin een eigen verantwoordelijkheid (u moet een verklaring tekenen, waarmee u de SIDN vrijwaart van eventuele claims door derden naar aanleiding van de registratie). Het is dus belangrijk dat u geen inbreuk maakt op de rechten van een ander bedrijf.

Domeinnaam en merkregistratie
U kunt uw domeinnaam ook als merk laten registreren. In dit geval kunt u beter optreden bij misbruik ervan door derden. Domeinnaamregistratie alleen levert geen merk op.

Domeinnaam als handelsnaam
U kunt uw domeinnaam ook als handelsnaam laten registreren bij de KvK. Hierbij gelden 2 voorwaarden:

1.Uw bedrijf moet ook onder deze naam naar buiten treden (inclusief 'www');
2.De domeinnaam moet voldoen aan de Handelsnaamwet.

Tip:
Ook als u geen plannen hebt om nu actief te worden op internet, kan het belangrijk zijn om de domeinnaam van uw bedrijf te registreren. Dit voorkomt dat iemand anders u voor is. Ook als u rechten heeft vanwege uw handelsnaam of merk, kost het u tijd en geld om uw recht op een domeinnaam te claimen. Bovendien kunt u uw handelsnaam- of merkenrecht niet altijd laten gelden. U staat als merkhouder bijvoorbeeld met lege handen als een ander de domeinnaam voor priv�-doeleinden gebruikt. Hetzelfde geldt als uw domeinnaam in handen is van een bedrijf met dezelfde handelsnaam, en er geen inbreuk op uw handelsnaamrecht plaatsvindt. 

 
« Laatst bewerkt op: 20 mei 2014, 00:51:54 door Domein-Direct »