Check eerst je domeinnaam voordat je jezelf inschrijft bij de KvK

Check eerst je domeinnaam voordat je jezelf inschrijft bij de KvK

Een bedrijf starten begint met een goede bedrijfsnaam. 
Bedenk een naam die herkenbaar is, blijft hangen en aangeeft wat u te bieden heeft.

Bij Domein-direct kunt een Bedrijfsnaam check doen om te controleren of uw handelsnaam nog vrij is als domeinnaam. Zie www.domein-direct.nl/kvk.php

Wanneer een domeinnaam claimen?
Doe dit voordat u een nieuwe Bedrijfsnaam vastlegt in het KvK Handelsregister of als u een bestaande bedrijfsnaam wilt veranderen. Ook als u een tweede handelsnaam wilt toevoegen aan uw bestaande inschrijving.

Waarom?
Het KvK register is openbaar, dus voor iedereen te bekijken. Claim daarom eerst uw domeinnamen .nl .com .eu voordat u gaat inschrijven.

Het komt namelijk regelmatig voor dat een gekozen bedrijfsnaam of handelsnaam niet meer beschikbaar is als domeinnaam. Dan heeft een inschrijving bij de Kvk geen zin.
Is de naam wel vrij voor inschrijving en nog niet als domeinnaam geregistreerd voor het internet dan is haast geboden omdat er genoeg domeinkapers zijn die uw naam ongevraagd vastleggen en deze voor veel geld aan u en de concurrentie aanbieden.

Zo zien we ook dat bestaande bedrijfsnamen en bijbehorende domeinnamen in een andere extensie worden geclaimd door domeinkapers. Ons advies is daarom: Eerst je bedrijfsnaam claimen in de meestvoorkomende extensies zoals .nl .eu .com om er zeker van te zijn dat u geen valse start maakt.

Daarnaast geeft een bedrijfsnaam (domeinnaam) check een goede indicatie of het zinnig is om de naam te gebruiken als bedrijfsnaam. Wees uniek.
Een veel gebruikte naam of look-a-like naam zorg ervoor dat u weinig tot niet opvalt.