Hoe beveilig ik mijn website? Print

• beveiligen website
  • 0

Je kunt je website beveiligen met behulp van een .htaccess bestand.

Zorg dat je de map die je wilt beveiligen al hebt aangemaakt op je webruimte zodat bepaalde bestanden er meteen in gezet kunnen worden. In het voorbeeld gaan we werken met de directory naam 'test'.

We beginnen met het aanmaken van het .htaccess bestand. Een voorbeeld staat hieronder.

AuthUserFile /web/test/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
AuthName "Login"
AuthType Basic
Limit GET POST
require valid-user
/Limit>

Als je dat gedaan hebt, sla je het bestand op als .htaccess en upload je het bestand naar je webruimte (map /web)  Waarschijnlijk zie je het bestand niet meer als je het hebt geupload, dit komt door een instelling in je FTP-programma. Stel je FTP-programma zo in dat deze ook de verborgen bestanden laat zien. Dit is bij elk programma anders en daar kunnen we dan ook geen uitleg over geven.

Uitgebreide informatie over het beveiligen van je website vindt je hier

Om een CMS te beveiligen zoals b.v. Wordpress of Joomla kun je diverse plugins installeren die dat voor je managen en je op de hoogte stellen van wijzigingen of ongewenste zaken.