Ruimte toekennen aan mijn e-mailaccount Print

• e-mail, ruimte aanpassen mail, mailbox vol
  • 0

Volg de onderstaande stappen om naar jouw mailaccount te gaan.

1. Login bij domein-direct.nl/account/clientarea.php met het e-mailadres wat bij ons bekend is (Als je het niet meer weet kijk dan op welk mailadres je mails van ons hebt ontvangen).
  2. Weet je het wachtwoord niet meer van jouw account bij domein-direct.nl? Klik dan op de inlogpagina op de button ‘wachtwoord vergeten’. Je ontvangt dan een nieuw wachtwoord om in te loggen in je account.
  3. Na het inloggen kom je in jouw account.
  4. Klik op de button ‘HOSTING’
  5. Bij ‘mijn hosting & services’ zie je alle pakketten staan die je hebt afgenomen. Klik op het betreffende pakket.
  6. Je komt nu op de pagina ‘Beheer product’. Onder de tab ‘Hosting informatie’ staat alle informatie over jouw pakket. Je gaat naar het beheer van het pakket door op de button “Hosting Control Panel openen” te klikken.
  7. Nu ben je in ISPCONFIG, hier kun je van alles zien en aanpassen m.b.t. jouw pakket (hosting en/of e-mail)
  8. Klik op de button “E-mail”
  9. Je ziet aan de linkerkant een menu staan met allerlei opties voor het mailaccount.

Wil je eerst weten welke mailbox quota er is voor alle mailboxen?
Klik dan in het menu onder statistieken op 'Mailbox quota'

In dit voorbeeld is 1 mailbox aanwezig (info@) met een quota van 1000MB.
Deze informatie is nodig als je alle aanwezige ruimte wilt verdelen over meer mailboxen.
Heb je een maximale capaciteit van 1000MB dan zal je bijvoorbeeld de ruimte
voor de info@ mailbox eerst moeten verkleinen naar 500MB zodat de nieuwe
box dan ook 500MB kan krijgen.
Maar heeft jouw pakket een capaciteit van 2000MB dan kan de nieuwe mailbox 1000MB krijgen.

Bekijk de aanwezige mailboxen via het menu: Email accounts - 'E-mail mailbox'

1. Klik op het de naam van het betreffende mailaccount.
  2. Je kunt hier alle gegevens van het mailaccount aanpassen zoals:
    de echte naam, het wachtwoord, quota, kopie sturen, spamfilter instellen, enz.
  3. Vul hier de gewenste quota in die je aan dit mailadres wilt toewijzen.
  4. Je kunt de maximale ruimte verdelen tussen de accounts indien je er meer hebt.
  5. Klik op “opslaan”
  6. Sluit ISPconfig af door op de rode button rechtsboven te klikken “Uitloggen”
  7. Sluit vervolgens ook het account bij domein-direct.nl af.