E-mail installeren op Outlook 2016 of Windows 10 Print

• outlook, e-mail instellen
  • 0

Hieronder staan instructies hoe je jouw e-mailadres kunt instellen in Outlook.

Outlook 2016

1. Start Outlook 2016, en klik op "Bestand
  2. Klik op "Account toevoegen"
  3. Selecteer "Handmatige instelling of extra servertype
  4. Selecteer IMAP"
  5. Vul de naam in die in de e-mails gebruikt wordt als afzender
  6. Vul je volledige e-mailadres in
  7. Selecteer "IMAP"
  8. Voer in beide velden de naam van de server (serverx.xxx-direct.nl) in (zie je mail met hostinggegevens)
  9. Vul nogmaals je volledige e-mailadres in
  10. Vul het wachtwoord van je e-mailadres in, en kies voor "Wachtwoord onthouden"
  11. Klik op "Meer instellingen"
  12. Zet een vinkje bij "Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist"
  13. Voer bij Inkomende e-mail (IMAP) het getal "993" in
  14. Voer bij Uitgaande e-mail (SMTP) het getal "465" in
  15. Selecteer in beide velden "SSL"
  16. Voer bij Pad van de hoofdmap "Inbox" in, en druk op "OK"
  17. Outlook gaat nu een testbericht sturen. Deze moet succesvol afgerond worden
  18. Controleer de instellingen nog een keer als je geen bericht ontvangt

Outlook 2016 - Versie 2

1. Start Outlook 2016, en klik op "Bestand"
  2. Klik op "Account toevoegen"
  3. Vul je volledige e-mailadres in
  4. Klik op de knop verbinding maken
  5. Vul bij "Server"de inkomende server in (serverx.xxx-direct.nl) (zie je mail met hostinggegevens)
  6. Vul bij "Poort" het getal "993" in
  7. Selecteer "SSL/TLS".
  8. Vul bij "Server" de uitgaande server in (serverx.xxx-direct.nl) (zie je mail met hostinggegevens)
  9. Vul bij "Poort" het getal "465" in
  10. Selecteer "SSL/TLS"
  11. Klik op de knop "Verbinding maken"
  12. Vul het wachtwoord van je e-mailadres in
  13. Vink de optie "Het wachtwoord opslaan in de wachtwoordenlijst" aan
  14. Klik op de knop "OK"
  15. Test je mail

Windows 10

1. Klik op "Accounts"
  2. Klik op "+ Account toevoegen"
  3. Klik op "Geavanceerde configuratie"
  4. Klik op "Internet-e-mail"
  5. Vul je volledige e-mailadres in
  6. Vul het wachtwoord van je e-mailadres in
  7. Vul in het veld "Accountnaam" een naam in voor jezelf om je account te herkennen
  8. "Berichten verzenden met deze naam" Vul hier de naam in die mensen zien als afzenderc.
  9. Vul de server in (serverx.xxx-direct.nl) (zie je mail met hostinggegevens)
  10. Selecteer "IMAP4".
  11. Vul de server in (serverx.xxx-direct.nl) (zie je mail met hostinggegevens)
  12. Zorg dat de volgende opties zijn aangevinkt:
  • Op de server voor uitgaande e-mail is authentificatie vereist
  • Dezelfde accountgegevens gebruiken voor verzenden van e-mail
  • SSL vereisen voor inkomende e-mail
  • SSL vereisen voor uitgaande e-mail

13. Klik op de knop "Aanmelden" om het account toe te voegen
14. Klik op gereed