SPF - DKIM en DMARC instellen

Hier leggen we uit hoe je in je hostingpanel ISPconfig de SPF - DKIM en DMARC kunt instellen.

Stap 1:

Log in op Domein-direct.nl https://www.domein-direct.nl/account/clientarea.php

Selecteer de tab diensten en kies -> beheren bij het gewenst pakket.

Stap 3:

Selecteer de button Hosting control panel openen. Nu kun je automatisch inloggen of vul de inloggegevens in.
Kun je niet inloggen of krijg je een foutmelding dan is het wachtwoord waarschijnlijk door jou gewijzigd.
Herstel het wachtwoord of maak een helpticket aan zodat wij de gegevens weer resetten.

Stap 4:

In ISPconfig ga je naar DNS -> DNS zones -> zone domeinnaam -> records ->
voor spf maak je een TXT record aan hostnaam is je domeinnaam. en tekst is v=spf1 a mx include:_spf.google.com ~all
voor DKIM ga je naar E-mail -> Email domein -> domeinnaam -> DKIM -> enable DKIM -> selector = default ->  klik op generate DKIM key
voor DMARC ga je naar DNS -> DNS zones -> zone domeinnaam -> records -> DMARC -> DNS DMARC Record -> selecteer activate en save.

Er is veel detail informatie beschikbaar over SPF - DKIM en DMARC via https://internet.nl , hier kun je ook controleren of jouw instelingen correct zijn.

• spf, DMARC, DKIM